Camilla Askebäck Diaz är Sveriges Bästa Lärare 2016!

För åttonde året i rad delar Sydsvenska Industri- och Handelskammaren ut priset till en lärare som med sitt engagemang och entusiasm bidrar till den svenska skolans utveckling. Utnämningen samt priset på 10 000 kronor ämnar lyfta frågan om höjda lärarlöner och vikten av motiverande och inspirerande lärare.

Årets vinnare av Lärarpriset, Camilla Askebäck Diaz, är matematik och NO-lärare för årskurs 8 samt förstelärare i digitala verktyg på Södermalmsskolan i Stockholm. Vid sidan om sin lärarroll håller Camilla i föreläsningar och workshops kring IKT-verktyg, undervisning och iPads. Under förlaget Natur & Kultur Läromedel har Camilla även gett ut boken ”Surfplatta i undervisningen”.

Juryns motivering lyder:

Med sin förmåga att utveckla nyskapande och inspirerande lektioner i matematik och naturvetenskap hjälper hon alla elever att nå sin fulla potential. Med pedagogisk skicklighet förklarar hon svåra processer och koncept genom moderna metoder anpassade efter den digitala verklighet som dagens unga lever i. Genom sitt engagemang för såväl sina ämnen som för konsten att lära ut förmår Camilla Askebäck Diaz att utveckla elevernas kreativitet och vilja att lära sig. Därför är hon värdig att ta emot utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare 2016.


Camilla Askebäck Diaz om utmärkelsen:

– Det känns oerhört stort att få ta emot detta pris! För mig är det hedrande att få vara ett ansikte utåt som en av alla de fantastiska lärare i Sverige som gör skillnad för sina elever varje dag! Det faktum att mina elever har nominerat mig till detta känns ofattbart ärofullt och det är ett tydligt kvitto på att vårt arbete i klassrummet är viktigt och betydelsefullt. Genom att kombinera gediget ämnesinnehåll, digital teknik och relevanta uppgifter kan vi skapa en grund för att stimulera våra elever till ökat lärande. För mig, i min undervisning, är det även viktigt med goda relationer till eleverna, att alltid utgå ifrån deras förutsättningar, att ha höga förväntningar på dem och att både de och jag känner glädje inför undervisningen.

För ytterligare information vänligen kontakta Lisa Jedlid, Handelskammaren; 0702-15 73 20. För kommentar från vinnaren, kontakta Camilla Askebäck Diaz; 0704-82 79 87

Handelskammarens årliga lärarpris delas ut efter noggrann överläggning. Juryn består av Nicolas Hassbjer, grundare av HMS och ordförande i Handelskammaren, Charlotta Falvin, styrelseproffs, Per Samuelsson, VD Strålfors samt Handelskammarens vice VD Per Tryding. Deltar gör i juryn gör även föregående vinnare, vilket denna gång var Micael Hermansson, mellanstadielärare på Västangårds skola i Umeå. Lärarpriset delas ut under Handelskammarens Årsmöte den 26 maj, i Malmö Börshus.

Handelskammaren arbetar kontinuerligt med att lyfta fram behovet av bra lärare och har bland annat släppt rapporterna ”Sätt lärarna i första klass” och ”Stolthet och misströstan – Hur lärarjobben kom på villovägar” och ”Finnes: 70 000 nya lärare – Hur legitimeringsprov kan motverka lärarbristen”. Dessa kan laddas ned på http://www.handelskammaren.com
För att följa Lärarpriset, besök http://www.facebook.com/lararpriset och http://www.twitter.com/lararpriset

0