BusinessForum Industri 2018

Vi är mitt i den fjärde industriella revolutionen. Årets upplaga av BusinessForum Industri sätter fokus på Framtidens industri och produkter.

Den pågående digitaliseringen har lett till att allt fler produktionsenheter blir ”smarta fabriker” med intelligenta uppkopplade maskiner. Människor och robotar i samverkan, det handlar inte längre om att enbart ersätta muskelkraft.

Handelskammaren tillsammans med Volvo Cars och Techtank i Olofström bjuder in till en kunskapsintensiv dag i industrins tecken.

BusinessForum Industri är en mötesplats där vi pratar industritrender, nya teknologier, utmaningar och möjligheter. Målsättningen är att dagen ska ge  inspiration och nya insikter i hur ni kan fortsätta utveckla er verksamhet och växa er ännu starkare. När människor möts ökar dessutom möjligheten för nya samarbeten och affärer!

Program 12.00-16.00:
Vi inleder med lunch

Välkommen och inledning
Peter Westher, Regionchef Marknad Sydost

Mjukvaran – avgörande för framtidens industri
Joakim Wernberg
, forskningsledare Entreprenörskapsforum
En betydande del av en produkts värde utgörs av mjukvara.  Därför är det viktigt att forskning och utveckling på mjukvaruområdet fortskrider för att säkra och stärka Sveriges konkurrenskraft.

Framtidens tillverkningsindustri
Göran Manske
, säljchef ABB Robotics
Idag är robotar en naturlig del av mångas dagliga liv. ABB har utvecklat automationslösningar och robotar för tillverkningsindustrin i årtionden och är en pionjär i området. I det här seminariet kommer vi att bli inspirerade av framtida marknads- och tekniktrender, vi kommer se hur ny teknologi revolutionerar tillverkningsindustrin och hur människor och robotar kommer att samarbeta i framtiden. Vi får höra om hur ABB utvecklar framtidens tillverkningsindustri och gör skillnad för sina kunder.

  • Mingel, frukt- och kaffepaus

Bilindustrin – en bransch i förändring
Martin Öman
, affärsområdeschef Automotive R&D, ÅF
Martin berättar om hur de arbetar med fordonsmarknaden och de nya teknologier som möjliggör uppkopplade, elektrifierade och självkörande fordon. Dessutom får vi reda på hur framtidens karosskonstruktioner utvecklas.

From good to great!
Niklas Lundin
, VD, Spaljisten, Åseda
Niklas berättar om företagets förändringsresa. Omfattande förändringar i organisation, struktur och arbetssätt, har stärkt såväl konkurrenskraft som lönsamhet. Nästa steg i bolagets strategi är att ta klivet från att vara en renodlad IKEA-leverantör till att bli en global aktör på möbelmarknaden.

Kina – Belgien – Sverige. Vad kan vi lära oss?
Magnus Nilsson
, Vice President Volvo Cars Torslanda
Erfarenheter och reflektioner från ett Volvo Cars i snabb förändring. Svensk konkurrenskraft och utvecklingsmöjligheter i ljuset av en globaliserad tillverkning.

  • Sammanfattning och avslutning

Moderator: Ingela Håkansson, Techtank

OBS! Viktigt att  komma i tid för gemensam inpassering enligt Volvos säkerhetsföreskrifter.

Varmt välkommen!

Kategoriserad i Blekinge, Seminarium