Mat & Prat för vd-assistenter

Mötesserien för dig som vd-assistent eller med motsvarande arbetsuppgifter

Här träffas vi under någon timme eller två, över lunch, en eftermiddag eller frukost. Vi lyssnar på föredrag, deltar i diskussioner eller möter intressanta personer samtidigt som vi får möjlighet att knyta nya kontakter från vår yrkeskategori.

Rollen som vd-assistent på företaget är i många fall ganska ensam och vi ser därför behovet av kontakt med andra i motsvarande roll som stort.

Mat & Prat är inget formellt nätverk, det utgår ingen medlemsavgift, inte heller krav på deltagande utan mötena anordnas ca 5-6 gånger per år och till självkostnadspris.

Formella nätverk för vd-assistenter finns i bl a Chefssekreterarna Malmö och IMA.

Är du intresserad och vill veta mer om Mat & Prat, kontakta Marie Voss, vd-assistent på Handelskammaren.

Nästa träff

Den 21 september åker vi på en tur till Köpenhamn. Där lär vi oss mer om skillnader i svensk och dansk politik med föredrag av Lene Espersen. Lene har ett gediget CV med förflutet som konservativ partiledare, justitieminister, näringsminister, vice statsminister och utrikesminister. Dessutom kommer vi att lära oss göra smörrebröd på riktigt, inbjudan 21 september 2017.

Några av våra tidigare träffar

Under 2017 har vi bl a varit på nyrenoverade Filmstaden i Malmö. Där gästades vi av EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt som talade om ”Vårt Europa” och om viktiga frågor som vår inre marknad, om barns rätt till en god hälsa och om Anna Marias kampanj ”Jag säger basta till matsvinnet”. Kvällen avslutades med en film även den på temat Europa.

I våras fick vi bland annat träffa Skånes nya landshövding, Anneli Hulthén, som exklusivt för oss berättade om sig själv, sitt uppdrag som landshövding och vilka frågor hon kommer att prioritera för Skåne.

Vi gjorde ”Ett kärt återseende” hos Mästerkocken Jennie Walldén som idag äger och driver restaurang ”Namu”. Namu som betyder träd på koreanska har mycket riktigt rötterna i Korea men växer mitt i Malmö. Förutom att berätta om sin fantastiska livsresa bjöd Jennie på smakprover från den fantastiska menyn.

Sedan besökte vi Nöjesteatern – skrattets och glädjens teater. Efter en guidad tur i teaterns värld fick vi även lyssna till Tahongaflygeln ”originalet” från St Jörgen och sist men inte minst även besöka det gigantiska klädförrådet med bland annat gula kavajer från succén Sällskapsresan. Alla som var där fick också biljetter till höstens uppsättning av Sound of Music.

På en av träffarna under 2016 fick vi lära oss att hitta lugnet, nå balans och få ihop kropp och knopp av ingen mindre än Catarina Rolfsdotter Jansson ”Yogawoman”. Catarina är inte bara Yogainstruktör utan även journalist och har redan hunnit skriva drygt 10 böcker inom området hälsa och hållbarhet.

Hösten 2016 inledde vi med att besöka Malmö Opera som berättade om hur de hela tiden jobbar med att nå ut med det kulturella inslaget i folks vardag. Vårt glada gäng med VD-sekreterare fick sedan möjlighet att avsluta dagen med att se föreställningen Kinky Boots. Alla var rörande överens om att Kinky Boots inte lämnar någon oberörd. En mix av tårar, glädje och flärd. Helt magisk!

Rekordmånga VD-assistenter fick möjlighet att träffas för Mat & Prat på det då helt nybyggda och ännu inte invigda Malmö Live. Med bubbel i glasen och läckra fingerfoods var stämningen hög. Jan Carlzon, mer känd som ”SAS Janne”, höll ett mycket inspirerande föredrag om det kärleksfulla ledarskapet och om sin roll i Mentor.

Pernilla Gustlin, Palmer Friskvård AB, utbildade oss i Mindfulness. Det är en metod för att träna närvaro, medvetenhet och lugn som används av flera framstående företag t. ex. Google och Sony men som även går att använda i vardagen. Vi sågs på First Hotel Jörgen Kock över en god eftermiddagsfika.