Mat & Prat för vd-assistenter

Mat & Prat mötesserien för dig som vd-assistent eller med motsvarande arbetsuppgifter

Här träffas vi under någon timme eller två, över lunch, en eftermiddag eller frukost. Vi lyssnar på föredrag, deltar i diskussioner eller möter intressanta personer samtidigt som vi får möjlighet att knyta nya kontakter från vår yrkeskategori.

Rollen som vd-assistent på företaget är i många fall ganska ensam och vi ser därför behovet av kontakt med andra i motsvarande roll som stort.

Mat & Prat är inget formellt nätverk, det utgår ingen medlemsavgift, inte heller krav på deltagande utan mötena anordnas ca 4 gånger per år och till självkostnadspris.

Formella nätverk för vd-assistenter finns i bl a Chefssekreterarna Malmö och EUMA South.

Är du intresserad och vill veta mer om Mat & Prat, kontakta Marie Voss, vd-assistent på Handelskammaren.

Några av våra träffar

På en av våra träffar under 2016 fick vi lära oss att hitta lugnet, nå balans och få ihop kropp och knopp av ingen mindre än Catarina Rolfsdotter Jansson ”Yogawoman”. Catarina är inte bara Yogainstruktör utan även journalist och har redan hunnit skriva drygt 10 böcker inom området hälsa och hållbarhet.

Hösten 2016 inledde vi med att besöka Malmö Opera som berättade om hur de hela tiden jobbar med att nå ut med det kulturella inslaget i folks vardag. Vårt glada gäng med VD-sekreterare fick sedan möjlighet att avsluta dagen med att se föreställningen Kinky Boots. Alla var rörande överens om att Kinky Boots inte lämnar någon oberörd. En mix av tårar, glädje och flärd. Helt magisk!

Rekordmånga VD-assistenter fick möjlighet att träffas för Mat & Prat på det då helt nybyggda och ännu inte invigda Malmö Live. Med bubbel i glasen och läckra fingerfoods var stämningen hög. Jan Carlzon, mer känd som ”SAS Janne”, höll ett mycket inspirerande föredrag om det kärleksfulla ledarskapet och om sin roll i Mentor.

Pernilla Gustlin, Palmer Friskvård AB, utbildade oss i Mindfulness. Det är en metod för att träna närvaro, medvetenhet och lugn som används av flera framstående företag t. ex. Google och Sony men som även går att använda i vardagen. Vi sågs på First Hotel Jörgen Kock över en god eftermiddagsfika.

Jennie Walldén, Vinnaren av TV4:s Mästerkock 2013 och marknadschef på Orkla, besökte en av våra träffar.