Handelskammaren söker en projektledare till ett lärlingsprojekt

 

Svårigheten att rekrytera yrkesutbildad kompetens upplevs som en av de största utmaningarna för många svenska företag. I en gemensam satsning med Region Skåne gör vi en kraftsamling för att påverka detta.  

Vi söker en projektledare för ett pilotprojekt med fokus på lärlingsutbildning på gymnasie- och vuxennivå. Det är vår ambition att öka såväl kännedom som omfattningen av lärlingsutbildning i Skåne. 

Som Handelskammarens representant kommer du bl.a. 

  • Samarbeta nära skolor och kommuner kring lärlingsutbildningar 
  • Arbeta för att etablera nya lärlingsutbildningar i Skåne 
  • Verka för att sprida information om utbildning till skolor, företag och allmänhet 
  • Arbeta uppsökande mot företag 
  • Stötta såväl företag som skolor under processen 

 

Kvalifikationer 

Du har god kännedom om hur utbildningsväsendet fungerar, i synnerhet grundskolan och vuxenutbildningen. Erfarenheter från arbete med skolor och lärlingsfrågor är klart meriterande. Vi ser gärna att du också har kunskap om hur företag arbetar, i synnerhet med rekrytering och utbildning. 

Du har ett stort eget ansvar för projektets genomförande. Du rapporterar till chefen för Policyavdelningen där du jobbar i team med kollegor på Handelskammaren inom området kompetensförsörjning. Du samarbetar också med andra organisationer och har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt. Vi förväntar oss att du är en energisk, uthållig person och att du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet. 

  

Placeringsort är Malmö och då arbetet innebär en del resor inom Skåne är körkort ett krav. 

Det är en visstidsanställning under 12 månader med vissa förutsättningar till förlängning beroende på projektets utveckling. 

Sista ansökningsdag är 2 juni men vi tar emot ansökningar och håller intervjuer löpande. Vår ambition är att tillsätta tjänsten till augusti.  

Ansökan ska skickas till kerstin.bengtsson@handelskammaren.com och till erik.blomgren@handelskammaren.com 

Om du har frågor kring tjänsten kontakta Erik Blomgren på telefonnummer 040- 690 24 10 

Välkommen med din ansökan!  

Handelskammaren är en privat organisation som arbetar i sydsvenska företags intresse. Vi är Sydsveriges största affärsnätverk, företagens egen lobbyist och expert på internationell handel.  www.handelskammaren.com 

0