Sökes: Kommunikationschef

Handelskammaren är en privat organisation som arbetar i de sydsvenska företagens intresse. Vi är Sydsveriges största affärsnätverk, företagens egen lobbyist, expert på internationell handel och ekonomisk policy. Med ca 2 500 medlemsföretag är vi en stark röst för regionen och utgör ett unikt nätverk genom våra medlemsföretag och samarbetspartners. På årsbasis genomför vi över 200 arrangemang där vi erbjuder kunskap, inspiration och nya kontakter i en kreativ miljö med korta beslutsvägar. Vi utgör även näringslivets kanal i frågor som avgörs i exempelvis i Stockholm, Bryssel eller Washington.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla och stärka vår kommunikation och samhällspolitiska genomslag.

Ditt uppdrag är att ansvara för vår externa kommunikation, såväl inom vårt opinions- och påverkansarbete som om våra nätverk, service och aktiviteter riktade mot företagen i Sydsverige.

Du arbetar strategiskt men du kommer också att ha en aktiv del i det dagliga operativa kommunikationsarbetet där du både producerar och publicerar. Du arbetar proaktivt med att fånga upp relevant innehåll samt paketera och kommunicera våra prioriterade frågor för olika målgrupper, i olika kanaler och forum. Du kommer att arbeta nära med både vårt policyteam och vårt affärsserviceteam.

Du är en skicklig skribent och duktig kommunikatör med förståelse för hur olika kanaler samverkar och vet hur du skapar engagerat innehåll.

Vi tror du kan skapa goda relationer och har förmåga att förankra kommunikationsaktiviteterna i hela organisationen. Du har också förmågan att ta kreativa initiativ, du är utåtriktad och kommunicerar brett om näringslivet i vår region.

Du rapporterar till VD och har placeringsort Malmö. Det är en tillsvidareanställning.

Du har

  • Högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik eller liknande utbildning
  • Erfarenhet av att skriva för olika målgrupper i olika kanaler
  • Dokumenterad erfarenhet av att skriva och bistå i redaktionellt arbete är meriterande
  • Erfarenhet från mediahus är meriterande
  • Kunskap om det politiska landskapet, ekonomi och samhällsfrågor
  • Körkort

Vi tar emot ansökningar och håller intervjuer löpande.

Ansökan ska skickas till kerstin.bengtsson@handelskammaren.com 

Om du har frågor kring tjänsten kontakta Kerstin Bengtsson, 035-240 07 50 eller Stephan Müchler 040- 690 24 05.

0