Sökes: Rådgivare Internationell handel 

Handelskammaren är en privat organisation som arbetar i de sydsvenska företagens intresse. Vi är Sydsveriges största affärsnätverk, företagens egen lobbyist och expert på internationell handel. Med ca 2 500 medlemsföretag är vi en stark röst för regionen och utgör ett unikt nätverk genom våra medlemsföretag och samarbetspartners. På årsbasis genomför vi över 200 arrangemang där vi erbjuder kunskap, inspiration och nya kontakter i en kreativ miljö med korta beslutsvägar.

Nu söker vi dig som vill vara en del av oss för att utveckla och ansvara för våra utbildningar och rådgivning inom Internationell handel.

Ditt uppdrag är att bistå med rådgivning samt utforma och genomföra utbildningar inom internationell handel. Detta omfattar områden såsom import- och exporthantering, tullbestämmelser, ursprungsregler och användning av frihandelsavtal. Det är även meriterande om du har goda kunskaper inom något eller flera av följande områden: leverans- och betalningsvillkor, exportkontroll, momshantering och avtalsskrivning.

Du är väl insatt i det praktiska flödet av företags internationella affärer och kommer dagligen att ha kontakt med våra kunder/medlemsföretag för att svara på frågor. Våra utbildningar lockar sammantaget över 7 000 deltagare på årsbasis, varav ett fyrtiotal utbildningsdagar med drygt 800 deltagare avseende Internationell handel. Dessa genomförs såväl digitalt som fysiskt på olika orter runt om i Sydsverige.

Du arbetar proaktivt för att bevaka och sätta dig in i förändringar och nyheter inom tullområdet och förmedla relevant information till vår målgrupp. Du kommer även att ansvara för, och vara en del av, arbetsgruppen för Tulldagen. Det är Sveriges största mötesplats för tullfrågor och internationell handel, som genomförs i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Du arbetar nära kollegorna på exportdokumentavdelningen men tillhör vårt affärsserviceteam då utbildningar och rådgivning är en viktig del i vårt medlemserbjudande.

Du rapporterar till chefen för Affärsservice och har placeringsort Malmö. Det är en tillsvidareanställning på heltid.

Du har/är

  • Relevant utbildning och erfarenhet av arbete inom tull/internationell handel
  • Kunskap och förmågan att ständigt inhämta ny information på området
  • Du är pedagogisk och kan hålla utbildningar och/eller förklara regelverk
  • Du är uthållig och noggrann med förmåga att gå på djupet
  • Du ser möjligheter och har förmågan att utveckla vårt medlemserbjudande
  • Förmåga att skapa förtroende och goda relationer med våra kunder/medlemsföretag
  • Körkort.

Vi tar emot ansökningar löpande men räknar med att vi börjar träffa kandidater först efter sommarsemestern. Ansökan ska skickas till kerstin.bengtsson@handelskammaren.com 

Om du har frågor kring tjänsten kontakta HR-chef Kerstin Bengtsson, 035 – 240 07 50 eller Affärsservicechef Ulrika Dieroff, 040 – 690 24 29

0