HH Executive Forum 2022

Vägen framåt för en fast HH-förbindelse

I takt med att Sverige öppnar upp igen är det dags att fokusera på satsningar som långsiktigt kan bygga Sverige och Öresundsregionen starkare. Coronapandemin har satt ljus på att vår beredskap måste stärkas på flera områden. På arbetsmarknaden väntar fortsatt tuffa utmaningar, förutsättningar för jobbskapande och arbetsmarknadsintegration behöver prioriteras under lång tid framöver.

En fast HH-förbindelse skapar riktiga jobb och stärkt nationell beredskap. I företagsnätverket HH Executive Forum är syftet att näringslivet ska få inblick i vad som händer med projektet för en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Här skapar vi tillsammans möjligheter att trycka på för ett snabbt genomförande, utan onödiga dröjsmål. HH Executive Forum är en plattform för dig som löpande vill veta mer om projektet, vara med och underteckna upprop/debattartiklar, eller på andra sätt engagera dig för projektet.

Initiativet kommer från HH2030-gruppen, som samlar mer än 40 kommuner, organisationer och företag vars gemensamma nämnare är övertygelsen om att en fast förbindelse är avgörande för regionens fortsatta konkurrenskraft.

Program:

13.00 Incheckning

13.15-13.30 Välkomna!
Peter Danielsson (M), kso i Helsingborgs stad

13.30-14.00 Ny nationell transportinfrastrukturplan för 2022–2033
Representant från Infrastrukturdepartementet

14.00-14.30 Varför är en fast HH-förbindelse viktig för näringslivet i Skåne?
Näringslivsrepresentanter (panelsamtal)

14.30-14.45 Varför prioriterar Region Skåne en fast HH-förbindelse?
Anna Jähnke (M), regionråd, Region Skåne
Henrik Fritzon (S), regionråd i opposition, Region Skåne

14.45-15.00 Frågor och diskussion
Öppet samtal, ett tillfälle för näringslivet att ställa frågor och bidra med sina perspektiv på skånska behov och planeringen av Sveriges infrastruktur

15.00– Smørrebrød och øl

Mötet arrangeras i samarbete med Helsingborgs stad och Region Skåne.

Kategoriserad i Konferens, Skåne, Våra frågor