Webbinarium: Vad händer med LAS – en arbetsmarknad i förändring?

Den presenterade LAS-utredningen i juni med förslag på förändringar av den svenska arbetsrätten innehöll flera politiskt och fackligt känsliga förslag. Arbetsmarknadens parter har sedan dess intensifierat sina förhandlingar för att kunna hitta ett alternativt förslag som ska presenteras senast i slutet av september.

Bakgrunden är att i januariöverenskommelsen kom de samarbetande partierna (Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna) överens om att utreda och faktiskt göra förändringar i LAS. Beslut om vilka förändringarna blir, tas under hösten.

Under föreläsningen kommer vi att presentera de förslag som utredningen la fram men även det eventuella motförslag som förhandlats fram och presenterats av arbetsmarknadens parter. Vi lyfter särskilt upp möjliga praktiska konsekvenser för arbetsgivare.

Kortfattat har utredningen förslagit förändringar kring turordningsreglerna, ansvaret för kompetensutveckling och uppsägningsregler.

Föreläsare är Johan Sigeman och Caroline Andersson från Advokatfirman Sigeman & Co, specialiserade på arbetsrättsliga frågor och anlitas ofta som ombud i arbetsrättsliga tvister.

Varmt välkommen med din anmälan,