Tankesmedja CSR och Hållbarhet

Handelskammarens Tankesmedja med fokus på näringslivets utmaningar inom CSR- och hållbarhetsområdet

Deltagarna träffas regelbundet under året och genom medlemskapet får du möjlighet att bredda dina kontaktytor, förbättra dina kunskaper inom CSR och hållbarhet samt få tillgång till de senaste rönen.

På mötena läggs fokus på aktuella frågor inom CSR och hållbarhetsområdet och hur företagen i ett tidigt skede kan förbereda sig för dessa.

Nätverket har varit igång sedan slutet av 2011 och samlar företag från Handelskammarens hela verksamhetsområde. Träffarna genomförs i Malmö respektive Växjö.

Under året finns möjlighet för företag att löpande ansluta sig. Vissa möten är unika för Tankesmedjans medlemmar, andra är öppna även för andra.

Informationsblad för Tankesmedjan CSR och hållbarhet. Där kan du även se vilka företag som är anslutna.

Årsavgift

Kostnad för medlemskap i nätverket är 4 500 kr per år för medlemsföretag. Övriga betalar 6 500 kr. För varje möte tillkommer en självkostnad på ca 250 kronor för en person per anslutet företag. Övriga får ett reducerat pris. Moms tillkommer. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Exempel på tidigare möten

Hur kommunicerar man etik och hållbarhet? En bra fråga som även var ämnet för Tankesmedjans träff i november. Lina Olivia Gustavsson från Sustainable Studio och Magnus Alfredsson, grundare av den hållbara fonden Proethos, var dagens inspiratörer. Ta del av deras presentationer, Linas presentation och Magnus presentation.

Miljötillståndsdagen

Miljötillståndsdagen är en årlig konferens som djupdyker i det senaste inom svensk miljölagstiftning. Denna gång var fokus på hållbar konsumtion och produktion i en cirkulär ekonomi. Nedan finner du presentationerna från dagens talare:

Anders Linnerborg och Tove Andersson – Setterwalls Advokatbyrå
Andrea Hjärne Dalhammar – Malmö Stad
Anki Malmborg Hager – Senzagen
Carina Tollmar – Oatly
Gunilla Carlsson – SYSAV
Jenny Adholm – Skanska
Marcus Carlsson Reich – Naturvårdsverket
Maria Smith – ICA
Matilda Jarbin – Godsinlösen Nordic AB
Mikael Karlsson – 2050