Datum / Tid


Plats

Handelskammarens lokaler på vån 7, Ångbåtsbron 1, Malmö

Pris

Kostnadsfritt.

I samband med registreringen 9.00-9.30 serveras kaffe/te och fralla. Missa inte att komma i tid och mingla med övriga deltagare och föreläsare.

Sista anmälningsdag är den 27 augusti.

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr. 

Storbritannien: affärsmöjligheter, handelstekniska frågor och affärskulturella skillnader

Tillsammans med brittiska ambassadens handelsavdelning bjuder vi in till en kostnadsfri föreläsning där du kommer upptäcka vilka affärsmöjligheter som finns för svenska företag på den brittiska marknaden. Du får lära dig mer om affärskulturella skillnader och får även en handelsteknisk genomgång. Handelsavdelningen berättar om hur de kan hjälpa svenska företag som är nyfikna på hur de kan utveckla sina affärer i Storbritannien. Föreläsningen riktar sig både till företag med befintliga affärer och de som är nyfikna på Storbritannien som en ny marknad.

Affärsmöjligheter på brittiska marknaden och affärskultur

I den här delen ger vi en översikt av olika regioner i Storbritannien samt belyser möjligheter för svenska bolag som tittar på den brittiska marknaden. Vi lyfter även likheter och olikheter i brittisk och svensk affärskultur samt informerar om tillgängligt stöd vid planer på expansion till Storbritannien.

Handelsteknisk presentation

Exporterar du redan till Storbritannien, eller är du intresserad av marknaden men vet inte var du ska börja? I den här delen går vi igen den handelstekniska grunden för den brittiska marknaden inklusive införandet av BTOM (Border Target Operating Model), som rullas ut i flera steg under 2024. Det blir nya processer att hålla reda på, men innebär samtidigt förenklade och digitaliserade kontroller.

Tipsa gärna intresserade kollegor, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!


Föreläsare

Björn Axelsson arbetar med investeringsfrämjande på Brittiska Ambassaden i Stockholm där han stöttar svenska bolag intresserade av att expandera till Storbritannien. Han fokuserar framförallt på techbolag inom en rad olika vertikaler. Stöd till svenska bolag är kostnadsfritt och inkluderar bland annat marknadsinformation, introduktioner, samt jämförelser mellan Storbritannien och andra länder. De senaste åren har Björn arrangerat flera delegationsresor och acceleratorprogram för svenska bolag med syfte att belysa möjligheter och underlätta vid expansion till Storbritannien.

Simon Weinberger arbetar som senior rådgivare på Brittiska Ambassaden sedan 2017 och leder det handelspolitiska arbetet på Ambassaden. Han fokuserar dels på handelstekniskt stöd, dels på bilateral handelspolitik. Handelstekniskt stöd innefattar allt från marknadsinformation och gränshandelsstöd, till introduktion till brittiska tull- och handelsmyndigheter av intresse för dig som redan handlar med den brittiska marknaden eller är intresserad av att börja.

0