CERTIATA® Plus

Snabb, smidig och säker hantering av dina handelsdokument

Som första Handelskammare i världen lanserade vi år 2000 ett internetbaserat ansökningsprogram för de handelsdokument som vi på Handelskammaren legaliserar. Systemet har utvecklats genom åren och idag kan du få tillbaka dina dokument samma dag. Certificate of Origin/Ursprungscertifikat får du då med en elektronisk ICC-stämpel. ICC-stämpeln är en extra kvalitetsstämpel som intygar att vi är ackrediterade av ICC (International Chamber of Commerce). Eftersom vi är ackrediterade, finns det möjlighet för de utländska Tullmyndigheterna att verifiera äktheten av ursprungscertifikatet på ICC:s sida. Det finns även med en extra säkerhetskod under QR-koden som ska anges.

I CERTIATA®Plus kan du ansöka om:

  • EUR.1-certifikat,
  • Certificate of Origin och
  • andra handelsdokument såsom fakturor, packlistor m.m. som behöver legaliseras.

Själva ansökningsprocessen är enkel och du kan kopiera gamla ansökningar till nya. I systemet följer du ditt ärende digitalt och får dina dokument samlade på ett och samma ställe.

CERTIATA®Plus är kostnadsfritt att ansluta sig till och att använda, och är öppet för alla företag. Som medlem i Sydsvenska Handelskammaren har du rabatterat pris på alla dokument. Du ansluter ditt företag genom att fylla i ansökningshandlingarna som mejlas till oss. Efter någon dag är kontot klart att börja använda.

Har du frågor kring CERTIATA®Plus eller om handelsdokument, tveka inte att höra av dig, vi hjälper dig gärna.

0