Nätverket för VD-assistenter

Nätverket för dig som arbetar som VD-assistent  

Här träffas vi under någon timme eller två, över lunch, en eftermiddag eller frukost. Vi lyssnar på föredrag, deltar i diskussioner eller möter intressanta personer samtidigt som vi får möjlighet att knyta nya kontakter från vår yrkeskategori.

Rollen som vd-assistent på företaget är i många fall ganska ensam och vi ser därför behovet av kontakt med andra i motsvarande roll som stort.

Nätverket för VD-assistenter träffas 5-6 gånger per år. Det utgår ingen årlig medlemsavgift utan mötena sker till självkostnadspris.

Den 8-9 april 2021 åker vi på en utbildningsresa till Bryssel med besök i bl.a. EU-parlamentet och Sveriges (regeringens) representation i Bryssel.

För VD-assistenter och liknande yrkesroller är utbildningsutbudet väldigt begränsat. Vi har därför startat utbildning tillsammans med IHM Business School vilken speglar kraven för den mångfacetterade yrkesrollen som VD-assistent. Efter slutförd utbildning blir deltagaren certifierad som Executive Business Assistant. Läs mer om utbildningen här. I en artikel i tidningen Sydsvenskt Näringsliv kan du också läsa vad några av deltagarna i vårens utbildning tycker. Executive Business Assistant i Sydsvenskt Näringsliv.

Vill du veta mer om Nätverket för VD-assistenter, kontakta Marie Voss, vd-assistent på Handelskammaren. Skriv ut informationsblad.

Är du nyfiken på vad vi gjort tidigare? Ta gärna del av detta virtuella urval eller läs mer nedan.

2019

I september mötte vi bl. a. Youtubern Hernik Jönsson som lärde oss förstå hur vår digitala omvärld fungerar. För värdskapet stod Casino Cosmopol.

Efter sommar och semester samlades vi på exklusiva Stortorget 11 i Malmö. Där fick vi en dragning om vår region ”Sydsverige” av Carl-Johan Sonesson, regionstyrelsens ordförande Region Skåne, och Stephan Müchler VD, Handelskammaren. Moderator för kvällen var Johan Wester.

Vårterminen avslutades med en härlig guidning till resmål i Europa. BK Travel Solutions AB stod för värdskapet och det bjöds på många tips kring resor och arrangemang samt en hel del för smaklökarna i form av goda tillbehör och passande drycker för de utvalda resmålen.

I maj samlades vi på STUDIO Meetingpoint i Malmö där vi fick lära oss ta makten över vår egen kraft via master coachen Annette Wendin och därefter föreläste Anders Mildner om att ”Bli en bättre talare”.

I mars träffades vi på IHM Business School och lyssnade till stjärnpsykologen George Smidelik på temat Psykologi för VD-assistenter.

Året inleddes med showen I säng med Tobias & Gabriel – live på Malmö Live!  Ett samtal om vänskap, familj, vardagsliv, arbetsliv, fest och aktuella samhällsfrågor. Dessutom fick vi träffa dessa sprudlande killar personligen i anslutning till showen, en kväll att minnas!

2018

I november gästades vi av Kristina Kappelin som under ca 30 år försett oss med reportage om Italien, påveval och Berlusconi för SVT. Sedan knappt ett år tillbaka är Kristina VD för kulturcentral San Michele på Capri. Ett uppdrag som är klippt och skuret för henne. Vilken fantastisk kompetent och ödmjuk kvinna!

Höstterminen startades på temat förebyggande hälsoarbete och vi fick bl a testa våra egna värden. Fysiotest som hjälper företag med förebyggande hälsoarbete gav oss analys och genomgång samt tips på vad vi själva kan göra för att förbättra vår hälsa. Vi fick smakprov på vad Malmö Börshus har att erbjuda och eftermiddagen avslutades med att make-up artisten och stylisten Linda Jönsson från face by linda gav oss tips på en naturlig make-up för kvinnan i karriären. Linda har anlitas av bl a IKEA, Aller Media och Scandinavian Cosmetics.

I juni åkte vi med buss och besökte fonemet Gekås Ullared. VD Boris Lennerhov berättade frikostigt om hur allt startade, om resan till att omsätta miljarder och om att vara Sveriges starkaste varumärke. Såklart bidrog även vi till att höja inkomsterna då mötet avslutades med lite shopping.

Fredagen den 2 mars var nätverket för VD-assistenter på High Court i Malmö. Här fick vi lära oss hur viktigt det är med en ”Digital detox” emellanåt. Åtminstone om vi vill våra hjärnor väl och bli mer effektiva. Talade på det viktiga och aktuella tema gjorde Micke Darmell från gr8meetings.

I januari lärde vi oss skapa framgångsrika företagskulturer, en nyckelfråga för många organsiationer men samtidigt också en stor utmaning. Föredrog gjorde Ann Askenberger, FranklinCovey. Mötet avslutades med en introduktion till boulens grusiga värld ledd av tävlingsspelaren Andy Strandberg på Boulebar i Malmö. Givetvis spelade vi också en runda i det franska succéspelet.

2017

Årets sista möte blev ett ”All inclusive” på Mamö Live i december. Vi inspirerades av Siavosh Derakhti som talade på temat från uträknad till förebild och hjälte. Siavosh som hela veckan figurerat flitigt i media och delat med sig av sina värdefulla kunskaper inom antisemitism. Det blev sedan en härlig julfika på Malmö Live/Konserthuset  innan vi stämningsfullt avslutade med en smygtitt på Malmö Symfoniorkesters julkonsert och luciatåg med drygt 150 personer.

I september åkte vi till Köpenhamn där vi lärde oss mer om dansk politik, arkitektur och Smörrebröd. Lene Espersen, dansk politiker, med flertalet ministertitlar såsom vice statsminister och utrikesminister i Danmark bjöd på sin personliga resa in i politikens och maktens korridorer. Scandic Copenhagen och Scandic Palace visade upp sina fantastiska mötesmöjligheter på andra sidan sundet.

I augusti var vi på nyrenoverade Filmstaden i Malmö. Där gästades vi av EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt som talade om ”Vårt Europa” och om viktiga frågor som vår inre marknad, om barns rätt till en god hälsa och om Anna Marias kampanj ”Jag säger basta till matsvinnet”. Kvällen avslutades med en film även den på temat Europa.

I våras fick vi bland annat träffa Skånes nya landshövding, Anneli Hulthén, som exklusivt för oss berättade om sig själv, sitt uppdrag som landshövding och vilka frågor hon kommer att prioritera för Skåne.

Vi gjorde ”Ett kärt återseende” hos Mästerkocken Jennie Walldén som idag äger och driver restaurang ”Namu”. Namu som betyder träd på koreanska har mycket riktigt rötterna i Korea men växer mitt i Malmö. Förutom att berätta om sin fantastiska livsresa bjöd Jennie på smakprover från den fantastiska menyn.

Sedan besökte vi Nöjesteatern – skrattets och glädjens teater. Efter en guidad tur i teaterns värld fick vi även lyssna till Tahongaflygeln ”originalet” från St Jörgen och sist men inte minst även besöka det gigantiska klädförrådet med bland annat gula kavajer från succén Sällskapsresan. Alla som var där fick också biljetter till höstens uppsättning av Sound of Music.