Nätverket för VD-assistenter

Nätverket för dig som arbetar som VD-assistent  

Här träffas vi under någon timme eller två, över lunch, en eftermiddag eller frukost. Vi lyssnar på föredrag, deltar i diskussioner eller möter intressanta personer samtidigt som vi får möjlighet att knyta nya kontakter i vår yrkeskategori. Rollen som VD-assistent är i många fall ganska ensam och vi ser därför behovet av kontakt med andra i motsvarande roll som stort.

Nätverket för VD-assistenter träffas ca 8 gånger per år ute på intressanta mötesplatser i kombination med digitala möten. Kostnaden för medlemskap i nätverket är 990 kr per år (500 kr för endast digitala möten) . I årsavgiften ingår samtliga möten, föreläsningar samt  förtäring.

För VD-assistenter och liknande yrkesroller erbjuder vi också en mer omfattande utbildning till certifierad Executive Business Assistant. Utbildningen sker i samarbete med IHM Business School och speglar kraven för den mångfacetterade yrkesrollen som VD-assistent. Efter slutförd utbildning blir deltagaren certifierad som Executive Business Assistant. Läs mer om utbildningen här. I en artikel från nyhetssajten ExecutiveEffect kan du också läsa om vad några av deltagarna i den populära utbildning tycker. Nu kan över 100 titulera sig certifierade Eexecutive Business Assistants

Från och med hösten 2024 kommer vi också att erbjuda en uppföljare till certifierad Executive Business Assistant med namn Executive Business Assistant 2.0. Här flyttar vi fram positionerna och tar oss an ämnen som omvärldsbevakning, politik, AI, styrelse- och budgetarbete mm. I syfte att få den kompetens vi behöver för att axla rollen som Business Partner. Är du nyfiken på Executive Business Assistant 2.0 kan du läsa mer här

Vill du veta mer om Nätverket för VD-assistenter eller utbildningarna till Certifierad Executive Business Assistant/Executive Business Assistant 2.0, kontakta Marie Voss, VD-assistent på Handelskammaren.

Är du nyfiken på vad vi gjort tidigare i Nätverket för VD-assistenter? Ta gärna del av detta virtuella urval och läs mer nedan.

2024

Den 1 februari kickade vi igång 2024 på det aktuella temat ”Säkerhet för företag och dess anställda” med Magnus Östbring, 2secure. Därefter minglade och nätverkade vo på Scandic Hotell, Triangeln innan vi avslutade kvällen med genrep av Turandot på Malmö Opera.

Dagen efter, den 2 februari blev det nätverkande och Mellofeeling med Melodifestival på Malmö Arena.

Den 29 februari är temat: ”AI kommer inte ta ditt jobb – MEN en person som använder sig av AI kan definitivt ta ditt jobb! Se därför till att DU är den personen”! Futuristen Linda U Johansson kommer till oss (on-line)

Fredagen den 15 mars skall vi ta oss an temat ”Vill du sätta guldkant på ditt professionella jag?” Om hur vi bygger ett personlig varumärke med Tanja Tabrizian, tidigare presschef på TV4. Till detta knyter vi ett föredrag om Hållbar hudvård för framgångsrika kvinnor med Marlene Horngård. Sedan blir det nätverkade i form av en fredags-AW på Radisson Blu i Malmö.

Onsdagen den 3 april skall vi lära oss flyga och släppa tagetLeap – Skydiving & Padel i Malmö.

Lördagen den 20 april skall vi till MFF och lära oss skapa guldteam med efterföljande fotbollsmatch i Champions Loungen.

Den 14 maj blir det en ekonomisk up-date om det ekonomiska läget med Handelskammarens chefekonom professor Johan Eklund (on-line)

I juni blir det en härlig avslutning på vårterminen då vi åker med gemensam buss till Falkenbergs Strandbad.

2023

Den 25 januari var det premiärmöte på Nya Stadshallen i Lund. Dessutom fick vi träffa ytterligare en stjärna i mötesserien ”Möt en VD-assistent”. Denna gång var det Lotta Mårtensson på Sony Nordic i Lund.

Onsdagen den 8 mars åkte vi till Nordiska Ministerrådet i Köpenhamn. Föredrag av stabschefen Jonas Wendel om denna mytomspunna nordiska myndighet med särskilt fokus på nordiska samarbetsfrågor. Avslutade med visning och nätverkande.

Den 26 april samlades vi på Quality Hotel The Mill och ämnet var Psykologisk Trygghet med Malin Holm. När omvärlden är osäker, ekonomin i gungning och många varslas är det lätt att tappa sitt fotfäste och sin trygghet. Det är då viktigare än någonsin att arbeta på ett sett som gör att vi får välmående och effektiva team. En faktor som är överordnad alla andra – är just psykologisk trygghet. Efter föredraget nätverkade vi och diskuterade ämnet för dagen mm.

Den 8 juni bjöd vi in till sommaravslutning med framtidstouche! ”Vi pratade AI – och varför det råder sådan hype kring AI”. Robert Kielerstajn, vice VD på NordAxon, föredrog om vad AI egentligen är, hur det används idag och hur det kan komma att användas i framtiden. Avslutningsvis njöt vi av middag, mingel och härlig musik av showbandet Grace. Detta möte skedde i samarbete med Bokningsbolaget. De visade oss vad de kan hjälpa till med vad gäller konferenser, mötesplatser föredragshållare etc och det gjorde dem med bravur!

Hösten kickades igång den 29 augusti med ett digitalt föredrag om Fehmarn och vad den kommer att innebära för miljontals människor.

Därefter samlades nätverket den 14 september till en Lyxtorsdag på Norrvikens trädgårdar med visningar, middag, champagne och massor av nätverkande.

Den 12 oktober slår vi alla deltagarrekord när vi i bästa hybridformat möter en stadsrådsassistent. Åsa Löfling som har mångårig erfarenhet från arbete i Regeringskansliet delar med sig av sina erfarenheter. Det blir ett samtal med fokus på det professionella men vi kommer också in på det mer personliga och vilka egenskaper som krävs för att lyckas i rollen. Mötet äger rum på IHM i Stockholm och sänds live för alla andra runt om i Sverige.

Nästa möte blir den 21 november då vi skall besöka den Svenska Ambassaden i Köpenhamn med efterföljande middag och nätverkande på Marriott i Köpenhamn.

Årets sista möte är bokat till den 19 december med julavslutning på Elite Savoy i Malmö. Temat är flyg och resande i förändring och en och annan överraskning utlovas.

2022

Den 28 januari föredrog Charlotta Eriksson, press och kommunikation, Sveriges ständiga representation vid EU. Representationen är Regeringskansliets förlängda arm i Bryssel och Sveriges störst utlandsmyndighet. Med uppgift att få största möjliga genomslag för svenska intressen i EU.

Därefter träffades vi den 2 mars och då mötte vi framgångssagan Boozt – på temat ”Lönsamhet inom E-handel – vad är hemligheten bakom framgången?” Avslutade med en efterlängtad AW för de som deltog på plats.

Den 22 april handlade mötet om Kommunikationsplattformar – hur många kan vi egentliga ha? Micke Darmell från Gr8meetings föredrog på detta intressanta tema.

16 juni besökte vi H22 City Expo – det nya innovativa Helsingborg en härlig sommaravslutning med premiärvisning av Scandic Hotel,  inspiration och middag.

Hösten kickades igång den 31 augusti på temat Hållbart ledarskap och premiär för nytt lägenhetshotell The More Hotel i Malmö.

Den 6 oktober träffades vi Folk Mat & Möten med premiär för nytt koncept ”Möt en VD-assistent” där vi tar pulsen på VD-assistenter som utmärkt sig i rollen. Susanne Malmberg, TicTac Interactive tidigare många år på Mercedes-Benz var premiärgäst. Därefter fick vi ta del av samtal & bokrelease med Patrick Ekwall.

Den 8 november var det återigen dags för ”Möt en VD-assistent” denna gång mötte vi Karin Hélène, senior Executive Assistant to Director General Helmut Schober, ESS i Lund. Efter samtalet körde vi en gemensam Workshop i för oss aktuella frågor.

6 december var temat Affärsresorna är tillbaka – men världen är förändrad. Elisabeth Johansson från Lingmerths resebyrå redogjorde för hur det ser ut i denna bransch och vad vi bör ha som rimliga förväntningar ett tag framöver. Kvällen och året avslutades i Malmö Arena Hotels Skybar med pizzabuffé, bubbel och julklappsutdelning.

2021

Vi inledde 2021 med att lära oss mer om LinkedIn och hur vi bygger vårt varumärke på denna plattform. Talare var LinkedIncoachen Pontus Roos. I februari fick vi lyssna till Stephanie Gibbs från Berlitz på temat ”Are you ready for global business?”. Sedan skulle vi ha åkt på en utbildningsresa till Bryssel i april och lärt oss mer om det europeiska systemet men en liten pandemi kom i vägen. Men vi ställde inte in utan om och tog EU och Bryssel till nätverket via ett livestreamat event. I april gästades vi också av Anders Ekvall, VD på Idé House of Brands, som lärde oss allt om produktmedia och vikten av att välja rätt sådan. I maj har vi möte på temat ”Så tänker en industrispion och du som VD-assistent är måltavlan” och innan sommar och semester träffas vi på Fannys Äventyr i Malmö och lyssnar på Kerstin Sääw som talar om Kreativt och framgångsrikt ledarskap. Efter sommar och semester var det dags för ett besök hos MFF på temat Nätverk=Guld. Där talade VD Niclas Carlnén om vikten av det goda samarbetet med näringslivet och MFF:s sociala engagemang. Den 1 oktober blev det en guidning i den digitala mötesdjungeln stöpt som en talkshow. Byrå Femtiotvå höll i spakarna och gäster var inga mindre än föreläsaren och trendspanaren Göran Adlén och Per Johansson Glada Hudik. Den 15 november kl 14.00-15.30 hade vi en hearing helt digitalt på temat ”Hur träffas och reser vi i framtiden”. Det blev en uppdatering i kombo med framtidsspaning i en bransch som är på väg tillbaka. Årets sista träff ägde ju rum den 9 december. Då inledde vi med en föreläsning on-line om konsten att leva sitt eget liv, inifrån och ut, med mer självmedkänsla och balans. Därefter träffades vi fysiskt i Malmö och det blev en magisk julavslutning på stämningsfulla ljusparken LUMAGICA mitt i hjärtat av Slottsparken.

2020

Under 2020 besökte vi Utmaningarnas Hus i Limhamn där vi fick lära oss hur vi agerar med andra människor. Sedan blev det möte i digitalt format på temat ”Hur Coronaviruset drabbar Sydsverige” och därefter kom performance coachen Patrick Oderling till oss och talade om hur vi får mer ”Flow” i våra liv. Innan sommar och semester tog vid åkte vi till vackra Bjärehalvön i en coronasäkrad buss och bekantade oss med GRAM Hotels fina mötesplatser.

Under hösten fick vi se en livestreamad Funny Girl från Malmö OperaScandic Triangeln och sedan kom språkvetaren och tidningsentreprenören Patrik Hadenius till oss och föreläste om Paus – konsten att göra något annat.

2019

I september mötte vi bl. a. Youtubern Hernik Jönsson som lärde oss förstå hur vår digitala omvärld fungerar.
För värdskapet stod Casino Cosmopol.

Efter sommar och semester samlades vi på exklusiva Stortorget 11 i Malmö. Där fick vi en dragning om vår region ”Sydsverige” av Carl-Johan Sonesson, regionstyrelsens ordförande Region Skåne, och Stephan Müchler VD, Handelskammaren. Moderator för kvällen var Johan Wester.

Vårterminen avslutades med en härlig guidning till resmål i Europa. BK Travel Solutions AB stod för värdskapet och det bjöds på många tips kring resor och arrangemang samt en hel del för smaklökarna i form av goda tillbehör och passande drycker för de utvalda resmålen.

I maj samlades vi på STUDIO Meetingpoint i Malmö där vi fick lära oss ta makten över vår egen kraft via master coachen Annette Wendin och därefter föreläste Anders Mildner om att ”Bli en bättre talare”.

I mars träffades vi på IHM Business School och lyssnade till stjärnpsykologen George Smidelik på temat Psykologi för VD-assistenter.

Året inleddes med showen I säng med Tobias & Gabriel – live på Malmö Live!  Ett samtal om vänskap, familj, vardagsliv, arbetsliv, fest och aktuella samhällsfrågor. Dessutom fick vi träffa dessa sprudlande killar personligen i anslutning till showen, en kväll att minnas!

2018

I november gästades vi av Kristina Kappelin som under ca 30 år försett oss med reportage om Italien, påveval och Berlusconi för SVT. Sedan knappt ett år tillbaka är Kristina VD för kulturcentral San Michele på Capri. Ett uppdrag som är klippt och skuret för henne. Vilken fantastisk kompetent och ödmjuk kvinna!

Höstterminen startades på temat förebyggande hälsoarbete och vi fick bl a testa våra egna värden. Fysiotest som hjälper företag med förebyggande hälsoarbete gav oss analys och genomgång samt tips på vad vi själva kan göra för att förbättra vår hälsa. Vi fick smakprov på vad Malmö Börshus har att erbjuda och eftermiddagen avslutades med att make-up artisten och stylisten Linda Jönsson från face by linda gav oss tips på en naturlig make-up för kvinnan i karriären. Linda har anlitas av bl a IKEA, Aller Media och Scandinavian Cosmetics.

I juni åkte vi med buss och besökte fonemet Gekås Ullared. VD Boris Lennerhov berättade frikostigt om hur allt startade, om resan till att omsätta miljarder och om att vara Sveriges starkaste varumärke. Såklart bidrog även vi till att höja inkomsterna då mötet avslutades med lite shopping.

Fredagen den 2 mars var nätverket för VD-assistenter på High Court i Malmö. Här fick vi lära oss hur viktigt det är med en ”Digital detox” emellanåt. Åtminstone om vi vill våra hjärnor väl och bli mer effektiva. Talade på det viktiga och aktuella tema gjorde Micke Darmell från gr8meetings.

I januari lärde vi oss skapa framgångsrika företagskulturer, en nyckelfråga för många organsiationer men samtidigt också en stor utmaning. Föredrog gjorde Ann Askenberger, FranklinCovey. Mötet avslutades med en introduktion till boulens grusiga värld ledd av tävlingsspelaren Andy Strandberg på Boulebar i Malmö. Givetvis spelade vi också en runda i det franska succéspelet.

2017

Årets sista möte blev ett ”All inclusive” på Mamö Live i december. Vi inspirerades av Siavosh Derakhti som talade på temat från uträknad till förebild och hjälte. Siavosh som hela veckan figurerat flitigt i media och delat med sig av sina värdefulla kunskaper inom antisemitism. Det blev sedan en härlig julfika på Malmö Live/Konserthuset  innan vi stämningsfullt avslutade med en smygtitt på Malmö Symfoniorkesters julkonsert och luciatåg med drygt 150 personer.

I september åkte vi till Köpenhamn där vi lärde oss mer om dansk politik, arkitektur och Smörrebröd. Lene Espersen, dansk politiker, med flertalet ministertitlar såsom vice statsminister och utrikesminister i Danmark bjöd på sin personliga resa in i politikens och maktens korridorer. Scandic Copenhagen och Scandic Palace visade upp sina fantastiska mötesmöjligheter på andra sidan sundet.

I augusti var vi på nyrenoverade Filmstaden i Malmö. Där gästades vi av EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt som talade om ”Vårt Europa” och om viktiga frågor som vår inre marknad, om barns rätt till en god hälsa och om Anna Marias kampanj ”Jag säger basta till matsvinnet”. Kvällen avslutades med en film även den på temat Europa.

I våras fick vi bland annat träffa Skånes nya landshövding, Anneli Hulthén, som exklusivt för oss berättade om sig själv, sitt uppdrag som landshövding och vilka frågor hon kommer att prioritera för Skåne.

Vi gjorde ”Ett kärt återseende” hos Mästerkocken Jennie Walldén som idag äger och driver restaurang ”Namu”. Namu som betyder träd på koreanska har mycket riktigt rötterna i Korea men växer mitt i Malmö. Förutom att berätta om sin fantastiska livsresa bjöd Jennie på smakprover från den fantastiska menyn.

Sedan besökte vi Nöjesteatern – skrattets och glädjens teater. Efter en guidad tur i teaterns värld fick vi även lyssna till Tahongaflygeln ”originalet” från St Jörgen och sist men inte minst även besöka det gigantiska klädförrådet med bland annat gula kavajer från succén Sällskapsresan. Alla som var där fick också biljetter till höstens uppsättning av Sound of Music.

0