Nätverket för VD-assistenter

Nätverket för dig som arbetar som VD-assistent  

Här träffas vi under någon timme eller två, över lunch, en eftermiddag eller frukost. Vi lyssnar på föredrag, deltar i diskussioner eller möter intressanta personer samtidigt som vi får möjlighet att knyta nya kontakter från vår yrkeskategori.

Rollen som vd-assistent på företaget är i många fall ganska ensam och vi ser därför behovet av kontakt med andra i motsvarande roll som stort.

Nätverket för VD-assistenter träffas 5-6 gånger per år. Det utgår ingen årlig medlemsavgift utan mötena sker till självkostnadspris.

Är du intresserad och vill veta mer om nätverket för VD-assistenter, kontakta Marie Voss, vd-assistent på Handelskammaren.

 Några av våra tidigare träffar

2018

Höstterminen startades på temat förebyggande hälsoarbete och vi fick bl a testa våra egna värden. Fysiotest som hjälper företag med förebyggande hälsoarbete gav oss analys och genomgång samt tips på vad vi själva kan göra för att förbättra vår hälsa. Vi fick smakprov på vad Malmö Börshus har att erbjuda och eftermiddagen avslutades med att make-up artisten och stylisten Linda Jönsson från face by linda gav oss tips på en naturlig make-up för kvinnan i karriären. Linda har anlitas av bl a IKEA, Aller Media och Scandinavian Cosmetics.

I juni åkte vi med buss och besökte fonemet Gekås Ullared. VD Boris Lennerhov berättade frikostigt om hur allt startade, om resan till att omsätta miljarder och om att vara Sveriges starkaste varumärke. Såklart bidrog även vi till att höja inkomsterna då mötet avslutades med lite shopping.

Fredagen den 2 mars var nätverket för VD-assistenter på High Court i Malmö. Här fick vi lära oss hur viktigt det är med en ”Digital detox” emellanåt. Åtminstone om vi vill våra hjärnor väl och bli mer effektiva. Talade på det viktiga och aktuella tema gjorde Micke Darmell från gr8meetings.

I januari lärde vi oss skapa framgångsrika företagskulturer, en nyckelfråga för många organsiationer men samtidigt också en stor utmaning. Föredrog gjorde Ann Askenberger, FranklinCovey. Mötet avslutades med en introduktion till boulens grusiga värld ledd av tävlingsspelaren Andy Strandberg på Boulebar i Malmö. Givetvis spelade vi också en runda i det franska succéspelet.

2017

Årets sista möte blev ett ”All inclusive” på Mamö Live i december. Vi inspirerades av Siavosh Derakhti som talade på temat från uträknad till förebild och hjälte. Siavosh som hela veckan figurerat flitigt i media och delat med sig av sina värdefulla kunskaper inom antisemitism. Det blev sedan en härlig julfika på Malmö Live/Konserthuset  innan vi stämningsfullt avslutade med en smygtitt på Malmö Symfoniorkesters julkonsert och luciatåg med drygt 150 personer.

I september åkte vi till Köpenhamn där vi lärde oss mer om dansk politik, arkitektur och Smörrebröd. Lene Espersen, dansk politiker, med flertalet ministertitlar såsom vice statsminister och utrikesminister i Danmark bjöd på sin personliga resa in i politikens och maktens korridorer. Scandic Copenhagen och Scandic Palace visade upp sina fantastiska mötesmöjligheter på andra sidan sundet.

I augusti var vi på nyrenoverade Filmstaden i Malmö. Där gästades vi av EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt som talade om ”Vårt Europa” och om viktiga frågor som vår inre marknad, om barns rätt till en god hälsa och om Anna Marias kampanj ”Jag säger basta till matsvinnet”. Kvällen avslutades med en film även den på temat Europa.

I våras fick vi bland annat träffa Skånes nya landshövding, Anneli Hulthén, som exklusivt för oss berättade om sig själv, sitt uppdrag som landshövding och vilka frågor hon kommer att prioritera för Skåne.

Vi gjorde ”Ett kärt återseende” hos Mästerkocken Jennie Walldén som idag äger och driver restaurang ”Namu”. Namu som betyder träd på koreanska har mycket riktigt rötterna i Korea men växer mitt i Malmö. Förutom att berätta om sin fantastiska livsresa bjöd Jennie på smakprover från den fantastiska menyn.

Sedan besökte vi Nöjesteatern – skrattets och glädjens teater. Efter en guidad tur i teaterns värld fick vi även lyssna till Tahongaflygeln ”originalet” från St Jörgen och sist men inte minst även besöka det gigantiska klädförrådet med bland annat gula kavajer från succén Sällskapsresan. Alla som var där fick också biljetter till höstens uppsättning av Sound of Music.

2016

På en av träffarna under 2016 fick vi lära oss att hitta lugnet, nå balans och få ihop kropp och knopp av ingen mindre än Catarina Rolfsdotter Jansson ”Yogawoman”. Catarina är inte bara Yogainstruktör utan även journalist och har redan hunnit skriva drygt 10 böcker inom området hälsa och hållbarhet.

Hösten 2016 inledde vi med att besöka Malmö Opera som berättade om hur de hela tiden jobbar med att nå ut med det kulturella inslaget i folks vardag. Vårt glada gäng med VD-sekreterare fick sedan möjlighet att avsluta dagen med att se föreställningen Kinky Boots. Alla var rörande överens om att Kinky Boots inte lämnar någon oberörd. En mix av tårar, glädje och flärd. Helt magisk!

Tidigare träffar som vi gärna minns

Rekordmånga VD-assistenter fick möjlighet att träffas för Mat & Prat på det då helt nybyggda och ännu inte invigda Malmö Live. Med bubbel i glasen och läckra fingerfoods var stämningen hög. Jan Carlzon, mer känd som ”SAS Janne”, höll ett mycket inspirerande föredrag om det kärleksfulla ledarskapet och om sin roll i Mentor.

Pernilla Gustlin, Palmer Friskvård AB, utbildade oss i Mindfulness. Det är en metod för att träna närvaro, medvetenhet och lugn som används av flera framstående företag t. ex. Google och Sony men som även går att använda i vardagen. Vi sågs på First Hotel Jörgen Kock över en god eftermiddagsfika.