Gör hållbarhet till kärnan i din organisation – så lyckas du!

För att organisationen ska genomsyras av hållbarhet behöver fler än den hållbarhetsansvariga driva frågan. Om alla delar av företaget arbeta mot samma mål kan hållbarhetsnivån höjas och samtidigt göra företaget mer framgångsrikt, med lojala kunder, bättre talanger och långsiktigt ökad försäljning!

I boken ”Embedding Sustainability” delar Pia Heidenmark Cook och Lisen Wirén med sig av värdefulla lärdomar, verktyg och tips på hur hållbarhet kan integreras inom verksamhetens olika delar! Boken är en praktisk, lösningsorienterad guide för hållbarhetschefer och ledare som visar hur förändringar kan drivas internt, den utforskar ledarskaps principer, värderingar, kultur, strategier och engagemangsmetoder.

Välkommen till en boklansering där du få ta del av de viktigaste lärdomarna kring boken och får chansen att diskutera och mingla för hur vi kan integrera hållbarhet på bästa sätt i våra organisationer!

Läs mer om dagens föreläsare/författarna här:

Lisen Wirén

Programansvarig inom socialt entreprenörskap / fd hållbarhetschef i Nederländerna / Kaospilot

Lisen Wirén har över 15 års erfarenhet inom hållbarhet och affärsutveckling, med arbete inom den privata sektorn, ideella organisationer och socialt entreprenörskap. Driven av en passion för att göra världen till en bättre plats, fokuserar hon på att uppnå detta mål genom organisationer och arbetsplatser.

Hennes ledarskapsförmågor ledde till att hon nominerades till Årets hållbarhetschef i Nederländerna och tillsammans med många andra, ledde hon sitt företag till att vinna priset för mest hållbara återförsäljare tre år i rad. Nyckeln till framgång var den sömlösa integrationen av hållbarhet i varje funktion och team för att nå de uppsatta målen.

Exempel på publikationer där Lisen är med:
Led and featured in the Dutch national TV campaign on sustainability and IKEA
Keynote speaker at Lund University
Featured in Circular production and social entrepreneurship IKEA and I-did
AVPN newsletter

Pia Heidenmark Cook

Styrelseledamot, senior rådgivare, författare och talare.
f.d. global hållbarhetschef på IKEA

Pia Heidenmark Cook har idag en så kallad portfölj-karriär, där hon delar sin tid mellan uppdrag som styrelseledamot, rådgivare och talare – främst I Europa och Nordamerika. Hon sitter som styrelseledamot i företag inom hälsovård (Bupa I England), materialinnovation (Origin Materials i USA), snabbmat (MAX Burgers) och sitter som ordförande i The Do Group, som är en konsultbyrå inom innovation och utbildning. Pia är även senior rådgivare till Eurazeos impact fond (Frankrike) och Teneo (England), som är en konsultbyrå inom strategisk kommunikation. Hennes första bok, “Embedding Sustainability” (Kogan Page, 2024) släpps i juli 2024.

Pia håller ofta tal och föreläser inom hållbarhet och affärstransformation, på t ex Cambridge Institute for Sustainable Leadership, INSEAD, Boards Impact Forum and ESG/Climate Competent Boards’ Executive Training, samt på olika företagsevent. Pia fick internationellt erkännande för sitt TEDx tal “How IKEA is Growing Business Whilst Shrinking Emissions” och 2024, visade en undersökning (survey) genomförd av Sustainability Speaker’s Agency att hon är en av byråns mest eftertraktade talare inom hållbarhet. Hon är även mentor till unga kvinnor med karriärer inom hållbarhetsområdet.

Pia har fått utmärkelser som en av världens topp kvinnliga ledare inom hållbarhet och som influencer inom klimat. 2023, fick hon utmärkelsen Top 20 Sustainability Voices av the CEO Magazine och fick the Global 50 Women in Sustainability Awards by SustainabilityX® Magazine. Tidigare har Pia fått utmärkelse som top 10 kvinnliga ledare inom hållbarhet av WBCSD (2018), och topp 5 klimat-influencers av the Climate Group, samt topp 100 klimat-influencers på Twitter (2020).

0