Datum / Tid


Plats

Paddy's, Kalendegatan, Malmö, Sverige

Pris

Evenemanget är kostnadsfritt

Almebaren inför EU-valet – Rond 1

Den 26 maj är det dags att rösta fram vilka politiska partier och ledamöter som ska vara med och fatta beslut i EU-parlamentet de framtida fem åren. Innan det är dags att gå till valurnorna arrangerar Kvällsposten ihop med Handelskammaren eventet ”Almebaren” som nu riktar fokus mot Europaparlamentsvalet och respektive partis kandidater.

Vi bjuder in er till ett avslappnat forum där politiker och väljare sitter sida vid sida för att diskutera aktuella och regionala frågor. Under ledning av KvPs ledarredaktion och Handelskammaren får kandidaterna framföra sin EU-politik samt svara på frågor som berör Sydsverige. Avslutningsvis samlas kandidaterna för en gemensam debatt där det finns tillfälle för publiken att ställa frågor.

Kvällens gäster är:

Miljöpartiet Märta Stenevi
Märta Stenevi är Miljöpartiets partisekreterare och partiets sjunde till EU-valet. Hon har tidigare varit gruppledare för Miljöpartiet i Malmö och verkat i kommunstyrelsen, bland annat som ordförande i Stadsbyggnadsnämnden och ledamot i Kommunstyrelsen.

Socialdemokraterna Heléne Fritzon
Heléne Fritzon är Socialdemokraternas förstanamn i EU-valet. Mellan 2017-2019 var Heléne migrationsminister och biträdande justitieminister och har utöver detta bl.a 25 års erfarenhet av att vara kommunalråd i Kristianstads kommun. 2003–2013 var hon ordförande för Socialdemokraterna i Skåne och har under tiden även varit ledamot i partiets verkställande utskott och i styrelsen. Heléne var fram till 2017 ledamot i Sveriges Kommuner och Landstingsstyrelse innan hon blev statsråd.

Kristdemokraterna David Lega
David Lega är en av toppkandidaterna för Kristdemokraterna. Han sitter som ledamot i partistyrelsen och i partiets verkställande utskott. Sedan 2011 är David kommunalråd i Göteborg där han även sitter med i fullmäktige och styrelse. Utöver dessa uppdrag är han ordförande i Kommun- och regionpolitiska rådet.

Liberalerna Allan Widman
Malmö Liberalernas riksdagsledamot Allan Widman kandiderar i år till EU-valet. Allan är i grund och botten advokat men har sedan 2002 suttit med i riksdagen. Han är sedan dess ledamot i Försvarsutskottet där han även var ordförande 2014–2018. Som före detta vice gruppledare för partiet siktar han nu mot Bryssel.

Mer information om kvällen hittar du här

0