Datum / Tid


Plats

RecoLab, Atlantgatan, Helsingborg, Sverige

Pris

Kostnadsfritt.
Efter presentationerna och diskussionerna äter vi gemensam lunch till självkostnadspris!

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.
Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Sista anmälningsdag 4 september.

Etablerat möter Nytt besöker RecoLab i Oceanhamnen

På nästa Etablerat möter Nytt gör vi ett nedslag i verkligheten med ett studiebesök hos RecoLab i Oceanhamnen. Här finns framtidens klimatsmarta infrastruktur för vatten och avlopp.

Anläggning hanterar och källsorterar avloppet från Oceanhamnen, systemet kallas för Tre rör ut. Detta innebär att svartvatten (toalettvatten), gråvatten (kök, disk tvättvatten) och matavfall kommer i tre separata rör till avloppsreningsverket. Det ger en bättre återvinning av viktiga resurser i avloppsvatten och matavfall, nämligen kväve, fosfor och rent vatten! Kväve och fosfor kan t ex användas som gödsel på våra åkrar. Helt enkelt ett fantastiskt cirkulärt tänk som löser många av våra framtidsutmaningar.

Vi träffar Amanda Haux, Verksamhetsutvecklare på RecoLab som berättar om anläggningen och tre rör ut. Vi får även en guidad tur i driften. Efter studiebesöket äter vi lunch och nätverkar i deras konferensavdelning.

Varmt välkommen!


”Etablerat möter Nytt – en businesslunch” är en mötesplats för att utbyta erfarenheter, vidga sina nätverk och skapa nya affärsrelationer. Här möter etablerade bolag nya bolag eller en ny teknik. Etablerat möter Nytt är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren och NyföretagarCentrum Skåne Nordväst.

0