Datum / Tid


Plats

Hetch, Redaregatan, Helsingborg, Sverige

Pris

Kostnadsfritt.
Efter serveras lunch till självkostnadspris.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Evenemanget är fullsatt, men du kan anmäla dig och hamna på vår väntelista!

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Etablerat möter nytt – Livsmedelsbranschen

I nordvästra Skåne har livsmedelsbranschen alltid varit stark. Här odlas och förädlas råvarorna som hamnar som mat på våra bord.

En tongivande aktör är Abdon Group som med sina varumärken Finax, Abdon Mills, Cake&Bake, Ramlösa Kvarn och Björnekulla är ett av de ledande cerealieföretagen i Norden. Sedan starten 1973 har man producerat mjöl och cerealier vid kvarnen i Helsingborg och för tillfället byggs även en ny högteknologisk kvarn i Västerås för att möta framtidens marknadsbehov.

Koncernen omsätter i Norden cirka SEK 2,0 miljarder och har 250 anställda. Möt Martin Larsson, som arbetar med ägar- och investeringsfrågor för familjen Abdon. Han kommer presentera bolaget, möjligheter och utmaningar framåt.

2021 gick startskottet för GroPro AB, som är den första och hittills enda svenska fabriken för anrikning av protein från svenskodlade baljväxter. Med sin geografiska bas i Bjuv, mitt i den svenska ärtodlingens metropol, har GroPro AB tillgång till i stort sett obegränsade volymer av ärtor och baljväxter av allra högsta kvalitet.

Produkten är ett helsvenskt proteinkoncentrat som kan ersätta mejeri- och köttråvara i vegetariska livsmedel på en starkt växande marknad. Processen är den mest miljövänliga i sitt slag.
Möt Bengt Persson VD och grundare, en visionär och pionjär som brinner för hållbar cirkulär livsmedelsproduktion.

”Etablerat möter Nytt – en businesslunch” är en mötesplats där etablerade och nya bolag möts för att utbyta erfarenheter, vidga sina nätverk och skapa nya affärsrelationer. Etablerat möter Nytt är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren och NyföretagarCentrum Skåne Nordväst.

Varmt välkommen till Etablerat möter Nytt!


Efter presentationerna och diskussionerna äter vi gemensam lunch till självkostnadspris!
Tillägget till lunchen gör du i anmälan.

Till lunch serveras en Vermicelli ”bowl”
Basen:
Marinerade glasnudlar, picklade rotfrukter, rödlök, sojabönor,
koriander- & mangosalsa, böngroddar, rödkål & rostat pumpafrö.
Tillägg:
Alternativ 1: Räkor, citron & avokadosalsa
Alternativ 2: Stekt marinerad tofu & rostad cashewnöt

0