Datum / Tid


Plats

Fogmaker International Ab, Sandvägen 4, 352 45 Växjö

Pris

Kostnadsfritt och endast för medlemmar i Handelskammaren.
Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Sista anmälningsdag är den 11 april.

Fogmaker – från småländsk innovation till global brandsläckning

En uppfinning för att snabbt och effektivt släcka bränder utan att skada känslig elektronik i svårsläckta motorutrymmen har blivit Fogmakers succé världen över. Deras innovativa brandsläckningssystem skapar vattenbaserad dimma som släcker bränder i motorrum och andra slutna utrymmen.

Till en början riktade man in sig på rallybilar men såg snabbt potentialen i bussar. Idag används systemet i fordon i alla möjliga känsliga miljöer från gruvor, jordbruk, skogsindustri och hamnar till flygplatser. En brand i dessa miljöer kan få stora konsekvenser och måste hanteras snabbt.

Fogmaker är en riktig framgångssaga. Idag har man 100 anställda, omsätter 400 Mkr och har distributörer på 60-talet marknader. Allt detta började med en uppfinning på mitten av 1990-talet och har genom hårt och fokuserat arbete blivit ett starkt växande företag med fortsatt stora globala expansionsplaner. Fogmaker ägs sedan 2022 av Dacke Industri.

Vi bjuds på en rundvandring i deras fabrik i Växjö där Lars Alrutz, VD, berättar mer om företagets historia, deras nya ägare Dacke Industri och framför allt om företagets globala satsningar framöver.

Missa inte detta spännande företagsbesök. Handelskammarens företagsbesök är exklusiva för dig som arbetar på ett av handelskammarens 2 500 medlemsföretag.

Varmt välkommen!
Tipsa gärna dina kollegor inbjudan gäller alla på företaget!

0