Datum / Tid


Plats

Kråkeslättvägen 8, Bromölla, Sverige

Pris

Kostnadsfritt och enbart öppet för medlemsföretag i Handelskammaren.
Här hittar du våra medlemmar.

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.
Observera att vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 300kr.

Sista anmälningsdag är den 2 september.

Företagsbesök G. Larsson Starch Technology AB

Varje dag kommer vi som konsumenter i kontakt med stärkelse av olika slag. Stärkelse kan utvinnas från olika råvaror såsom potatis, kassava, vete etc. Oavsett vilken råvara som används så behöver den processas innan.

G. Larsson Starch Technology AB i Bromölla är ett världsledande företag inom processutrustning i rostfritt för stärkelseutvinning. LARSSON erbjuder såväl ett komplett utbud av utrustning från enstaka maskiner till hela anläggningar. Deras maskinpark täcker hela stärkelseprocessen för olika typer stärkelse, främst potatis och kassava men även vete- och ärtstärkelse.

LARSSON har en 70-årig historia och grundades i Barum, Nordöstra Skåne 1948 och flyttade till Bromölla 2002. Företaget är helägt av familjen Larsson, Jörgen och Eva samt tredje generationen Jacob och Isak.

År 2017 tilldelades LARSSON ”Årets Innovationspris” i Skåne Nordost för sitt innovativa arbete med lösningar för samhällsutmaningar kopplade till miljö och hållbarhet. LARSSON arbetar ständigt med utveckling av processutrustning med hög innovationsgrad. Förutom stärkelseutvinning har de utvecklat processutveckling och torkteknik och ligger i yttersta framkant vad gäller såväl ekonomi, miljö som hållbarhet.

Välkomna till Bromölla för en företagspresentation och rundvandring i deras moderna verkstad!
Ta gärna en kollega! Värd för besöket är VD Jörgen Larsson.

0