Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt och exklusivt för dig som är medlem i Handelskammaren.

Sista anmälningsdag är 9 oktober kl 08:00.

Fredagssoffan kommer att sändas online och en länk kommer skickas ut dagen innan, eller samma dag.

För de 15 exklusiva fysiska platserna är det fullbokat och deltagarna kommer att meddelas separat. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar därför alla med luftvägsinfektion att avstå från fysisk/direkt kontakt för att inte smitta andra deltagare. Om du har symtom, även lindriga sådana, hör av dig till oss! Tack för visad hänsyn!

Fredagssoffan med Kerstin Lindell – Livesändning

Höstens första gäst i Fredagssoffan är Kerstin Lindell. Redan som 31-åring blev hon forskningschef på Akzo Nobel där hon tog fram 11 patent och två gånger blev hennes uppfinningar de mest lönsamma. Kerstin har en civilingenjörsexamen i kemiteknik, teknisk lic. inom polymerkemi samt en civilekonomexamen. Sedan 2006 är hon vd och koncernchef för den familjeägda miljardkoncernen Bona i Malmö. Ett bolag som grundades 1919 och som gjort en fantastisk resa sedan Kerstin började.

Hon sitter även i en rad olika styrelser – Peab, Hexpol och Inwido. I maj i år tog Kerstin, som första kvinna, över ordförandeklubban i Handelskammaren. Hon är dessutom initiativtagare till det årliga priset ”Årets tekniker” som delas ut på Handelskammarens höstmöte. Sedan 2018 är hon konsul för Nederländerna.

Låt dig inspireras av powerkvinnan som brinner för teknik och innovationer, som tycker det är viktigt att jobba för en region som ska vara så konkurrenskraftig att våra ungdomar vill stanna kvar. Kvinnan som är en tävlingsmänniska professionellt och som gärna tackar ja till ett ”window of opportunity”. Välkommen till vår Fredagssoffa!

Mötet modereras av Handelskammarens Katarina Björnsdotter.

Bona har fler än 600 anställda och 5 fabriker runtom i världen. Genom 17 dotterbolag och distributörer finns Bona representerat i fler än 90 länder. 2019 uppgick Bonas omsättning till 2,8 miljarder kronor.

0