Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt – alla som är nyfikna på vår verksamhet är välkomna att lyssna.

Sista anmälningsdag är den 17:e februari kl 8.00

Digitalt: Handelskammaren Sydost 2022

Ett nytt år med nya möjligheter för alla våra medlemsföretag i sydost: Blekinge, Kalmar och Kronoberg. Under en timme får du lyssna till representanter från Handelskammaren och olika medlemsföretag som är engagerade i Handelskammarens verksamhet på olika sätt.

Hur har det gått för traineeprogrammet SmartStart? Vad det kan ge att aktivera sig i något av Handelskammarens nätverk? Vilken hjälp kan internationellt verksamma företag få? Och vad händer i elfrågan?

Som medlem i Handelskammaren erbjuds du stora möjligheter till att utveckla din verksamhet genom våra tjänster men även indirekt genom att vi driver de frågor som är viktiga för att våra medlemsföretag ska kunna växa och utvecklas i vår region.

Vi presenterar:

Helena Lönegård, produktionschef på Kockums och tillika platschef för Saab i Karlskrona, är såväl styrelse- som fullmäktigeledamot och finns på Handelskammarens 100-lista. Varför har Helena valt att engagera sig i Handelskammaren och varför behövs 100-listan? Någon hjärtefråga?

Gustaf Möller från Kryast är fascilitator för det nya nätverket, The New Boss, nätverket för dig som vill utvecklas som ledare. Vilka ledarutmaningar kommer nätverket att diskutera under 2022?

Gunilla Johansson från Electrolux Professional AB har varit med i Trade Network sedan starten 2010. Detta är vårt nätverk för de som arbetar med internationell handel. Gunilla berättar om vad hon värdesätter med nätverket.

Pontus Moberg är trainee på Roxtec i Karlskrona genom traineeprogrammet SmartStart. Pontus berättar om vad programmet hittills gett honom och vilka framtidsplaner han har.

Peter Montan från Saft AB berättar om fördelarna med handelskammarens digitala ansökningsprogram av exportdokument, CERTIATA® Plus och andra tjänster kring handelsdokument som de använder.

Saab Barracuda är sedan många år en flitig användare av ATA-carneter vid resor till mässor världen över. De berättar om fördelarna med att använda en ATA-carnet vid sina resor.

Marco lu, vd Alem Teknik, har gått vårt ledarskapsprogram Unga Ledare. Programmet ger deltagarna möjlighet till personlig utveckling i sin roll som ledare, inspiration samt möjligheter att knyta nyttiga kontakter i det sydsvenska näringslivet. Marco berättar mer om vad året i programmet gav honom.

Johan Andersson, regionchef affärsservice, från Handelskammaren berättar kort om vilka event vi har på gång 2022.

Avslutningsvis får vi lyssna till Anders Borgehed, regionchef policy från Handelskammaren, som kort uppdaterar oss om några av de viktiga policyfrågor vi drivit under 2021 och våra fokusfrågor för 2022.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

0