Datum / Tid


Plats

Kalmar Innovation Centre, Movägen 1, 341 32 Ljungby

Pris

Kostnadsfritt och enbart öppet för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 5 februari. Begränsat antal platser- först till kvarn gäller!

Observera att vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 300kr.

Kalmar, en del av Cargotec – utvecklar framtidens truckar i nybyggt innovationscenter!

Välkommen till Kalmar Innovation Centre i Ljungby

Kalmar Innovation Centre är en mångmiljonsatsning i småländska Ljungby och den största satsningen som gjorts i Kronoberg under många år.

I slutet av november 2018 stod centret klart och här kommer koncernens framtida truckar att skapas i en helt unik miljö. Med hjälp av digital teknik har man byggt en miljö som möjliggör ett nära utvecklingssamarbete med både kunder och produktionsenheter världen över. I centret kommer cirka 200 personer att arbeta med allt från konstruktion, marknadsföring, försäljning, digitala affärer och utveckling.

Digital affärsutveckling är ett relativt nytt område och som har vuxit de senaste åren. Företagets truckar världen över följs nu digitalt för att kunna skapa nya lösningar och tjänster till kunderna. Smarta och gröna truckar är två ledord för framtidens truckar.

Vi får lyssna till Dan Pettersson, Senior Vice President för Kalmar Mobile Equipment, som berättar om den stora satsningen men även hur han tror att utvecklingen av framtidens truckar kommer att bli. Han kommer även att berätta om det helt nya arbetssättet som stödjer innovationscentrets mål och vision, där samarbete över gränser och digitalisering är nyckelorden.

Besöket avslutas med en rundvandring i lokalerna.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

0