Datum / Tid
Online

Pris

Kostnadsfritt!

För frågor, kontakta Maria Ansgariusson

Läget i branschen?

– Lös kompetensbehovet på ett smartare sätt

Har du den kompetens som behövs? Välkommen till en serie av tre webbinarier där vi tar tempen och går igenom framtidsutsikter inom tre olika branscher samt ger förslag på hur du kan hitta rätt kompetens, för den finns, närmare än du tror. Vi fokuserar här på tre aktuella branscher: Energi, Industri och IoT/AI.
Inom dessa branscher är det både utmanande och bråttom att rätt kompetens finns på plats för att klara av den gröna omställningen, digitaliseringen och det omfattande teknikskiftet som vi befinner oss mitt i. Det handlar om hur vi kan nyttja nya möjligheter för att behålla konkurrenskraften i södra Sverige.

Olika branschexperter kommer tillsammans med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren ge oss inblick i hur det ser ut nu men även hur de ser på den framtida utvecklingen.

Anmäl dig till en av träffarna – eller alla!


Energi / Elektrifiering / Infrastruktur

Tisdag 27 februari, kl. 9.00-9.30
Sista anmälningsdag 27 februari kl 08:00

Per Tryding, vVD på Handelskammaren, kommer ge en kort uppdatering om läget inom den svenska energisektorn och vilka utmaningar som ligger framför oss. Vi kommer sen visa några exempel på snabbspår till den kompetens som efterfrågas mest. Vi visar konkreta exempel på utbildningar och kortare kurser som finns.

>> Anmäl dig här
Fundera gärna på vilka yrkestitlar/kompetenser som saknas inom branschen, så ska vi försöka hjälpa dig hitta rätt!

Industri / Robot / Processer

Tisdag 19 mars, kl. 9.00-9.30
Sista anmälningsdag 19 mars kl 08:00

Joakim Enquist, VD för IUC Syd, går igenom hur industrisektorn har utvecklats och hur den gröna omställningen och digitaliseringen nu påverkar spelplanen inom olika delar av industrivärlden. Vi på Handelskammaren kommer visa några exempel på snabbspår till den kompetens som efterfrågas mest.
Vi visar konkreta exempel på utbildningar och kortare kurser som finns.

>> Anmäla dig här
Fundera gärna på vilka yrkestitlar/kompetenser som saknas inom branschen, så ska vi försöka hjälpa dig hitta rätt!

IoT / AI & Maskininlärning

Tisdag 9 april, kl. 9.00-9.30
Sista anmälningsdag 9 april kl 08:00

Johan Stenström, VD på Nodeledge AB, tar oss igenom några av de projekt de har genomfört och vilken påverkan det har haft på de företag de hjälpt. Han kommer också visa på hur IOT och AI kan samverka för att ge ytterligare en dimension och förenklar mätning och kontroll – Hur man gör mätvärden till affärsvärden, helt enkelt. Vi på Handelskammaren kommer visa några exempel på snabbspår till den kompetens som efterfrågas mest. Vi visar konkreta exempel på utbildningar och kortare kurser som finns.

>> Anmäl dig här
Fundera gärna på vilka yrkestitlar/kompetenser som saknas inom branschen, så ska vi försöka hjälpa dig hitta rätt!


Kompetens genom yrkeshögskolans uppdragsutbildning (KUPP)
Ett projekt under 2023 – 2024 som ska ge arbetsgivare mer inblick i kvalitetssäkrade utbildningar inom yrkeshögskolan, med fokus på uppdragsutbildning. Fördelarna är många för arbetsgivaren som behöver fylla på kompetensen bland befintliga medarbetare.

Vill du veta mer om uppdragsutbildning?
Vilka utbildningar finns? www.yrkeshogskolan.se
Hur fungerar det? www.yhkompetens.nu

Eller kontakta: 
Maria Ansgariusson
Projektledare Uppdragsutbildning
Sydsvenska Industri- och Handelskammaren
maria.ansgariusson@handelskammaren.com 
Tel. 040-690 24 59

0