Datum / Tid


Plats

Handelskammarens lokaler, Skeppsbron 2, Börshuset, Malmö, Sverige

Pris

Kostnadsfritt.

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.
Observera att vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 300kr.

Frukost finns på plats!

Sista anmälningsdag är den 17 maj.

Mathivation – elever lär elever matematik

Handelskammaren har tillsammans med Mathivation startat ett projekt som uppmuntrar elever i matematik och programmering i Malmö. För att kunna göra detta på ett bra sätt behöver vi näringslivets hjälp!

Mathivation arbetar varje dag i skolan med att inspirera, motivera och engagera elever. Det gör dem genom inspirationsföreläsningar och lektioner som leds av andra elever. Tanken är att få eleverna att utmana och motivera varandra att våga misslyckas och “inte fatta” för att på så sätt utvecklas personligen och på längre sikt utveckla vårt samhälle.

Detta görs genom inspirerande mattelektioner där eleverna lär sig att hela tiden leta efter uppgifter som är utmanande. Efter lektionen får eleven möjlighet att själv gå ut och hålla mattelektioner för andra i sin egen ålder, något som ger mycket positiva resultat eftersom eleverna blir tongivande förebilder för andra elever.

För att förstärka budskapet arbetar Mathivation nära näringslivet och högskolor, detta för att minska klyftan mellan grundskolan, vidareutbildning och arbetslivet. Eleven ska få med sig känslan av att de är viktiga och att de redan nu kan göra en skillnad i samhället.

Vi bjuder därför in till ett frukostseminarium där representanter från Mathivation, Malmö Stad samt elever från projektet kommer att berätta mer om hur ditt företag kan bli en del av Mathivation.

Läs hela inbjudan här

Mer information om Mativation hittar du här i länken

0