Datum / Tid


Plats

Företagsvägen 14, Arlöv, Sverige

Pris

Kostnadsfritt, endast för Handelskammarens medlemmar.
Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Sista anmälningsdag är den 1 oktober.

Nätverksträff – Därför stängs E6:an i två veckor!

Du har säkert uppmärksammat att E6:an norr om Malmö kommer att vara helt avstängd med början 11 oktober och ca två veckor framåt. Nu har du en unik möjlighet att få en inblick i det stora projektet. Vi kommer att få träffa Ulf Lindoff produktionschef för byggnationen på NCC, som presenterar hela projektet med utbyggnaden av sträckan Malmö – Lund från två till fyra spår.

Under de två veckor E6 är avstängd kommer trycket på kollektivresorna att öka. Mark Fenzel, affärsområdeschef tåg och Pernilla Lyberg, chef för produkt och marknad på Skånetrafiken berättar om hur de förberett sig och vilka extra insatser de gör under perioden.

Vi kommer även att besöka byggarbetsplatsen och titta på den nya motorvägsbron som väger 3.500 ton och som ska lyftas in på plats med en gigantisk lyftkran. Ute på bygget får vi en dragning om vad som kommer att göras under avstängningen. Vi åker med Skånetrafikens buss till och från byggarbetsplatsen.

Utbyggnaden från två till fyra spår ökar kapaciteten och förbättrar resandet för alla som åker tåg mellan Malmö och Lund. Samtidigt förbättras miljön för boende utmed sträckan och skapar bättre möjlighet att pendla.

Södra stambanan mellan Malmö och Lund invigdes 1856 och är idag dubbelspårig. Sträckan är en av Sveriges mest trafikerade, maximalt utnyttjad under rusningstrafik och mycket störningskänslig. Idag kör cirka 460 tåg varje dygn mellan Malmö och Lund. 80 av dom är godståg. År 2030 beräknas trafiken ha ökat till 645 tåg, varav 100 godståg.

Här kan du läsa mer om E6:ans avstängning.

Varmt välkommen och ta gärna med en kollega!

Begränsat antal platser så först till kvarn…

0