Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt och endast för dig som är medlem i Handelskammaren.
Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 5 juni kl 13:00.

Nyfiken på framtiden – vi möter de som formar den!

Vid premiären har vi bjudit in Niclas Jonasson – VD Getinge Sterilization

Hur ställer man om när efterfrågan på ens produkter ökar med 160 procent och hur påverkar framtagandet av vaccin verksamheten inom Getinge? Följ med på ett intressant samtal mellan Handelskammarens vd Stephan Müchler och Niclas Jonasson vd på Getinge Sterilization Life Science.

Sedan Corona-krisen slog till har efterfrågan på Getinges respiratorer ökat med 160%, som följd att produktionstakten omgående måste höjas från 10 000 respiratorer till 26 000! Parallellt pågår arbetet med att ta fram ett vaccin på rekordtid.

Bolaget har verkligen satts på kartan under pandemin som råder, eftersom man fått beställningar från länder i hela världen. För att möta den ökade efterfrågan på intensivvårdsutrustning inledde man ett samarbete med Scania, där permitterade operatörer lånas ut till respiratorproduktionen.

Skånepågen Niclas har sedan 2018 varit ansvarig för anläggningen i Getinge, men kommer dessförinnan från en roll som General Manager och Director Operations på Baxter International, där han har en lång karriär bakom sig inom bolaget sedan det hette Gambro. Niclas har en examen från Lunds universitet och har under flera år även varit en del i Handelskammarens fullmäktige.

Getinge grundades år 1904 i Getinge och är ett företag som förser sjukhus och Life-science-institutioner med produkter och lösningar som har till mål att förbättra kliniska resultat och optimera arbetsflöden inom bland annat intensivvård, hjärt- och kärlvård, operationssalar, steril rekonditionering etc. Bolaget har idag över 10 000 medarbetare globalt och är verksamma i 38 länder med en försäljning till över 135 länder. 2019 omsatte de 26,6 miljarder SEK och finns noterade på Stockholmsbörsen sedan 1993.

0