Datum / Tid


Plats

Handelskammarens lokaler på våning 2 i Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Pris

Kostnadsfritt och exklusivt för dig som är med i Trade Network eller Hållbarhetsnätverket. Vi tar löpande emot nya deltagare till våra nätverk.

Trade Network är vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Mariette Gunnarsson

Hållbarhetsnätverket är vårt nätverk för alla som arbetar med hållbarhetsfrågor. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Elisabeth Axelson

Sista anmälningsdag är den 17 april.

I samband med registreringen 13.30-13.50 serveras fika och det ges möjlighet att mingla och knyta nya kontakter inom nätverket.

Så påverkas transporter av EU:s hållbarhetsagenda – Malmö

EU:s hållbarhetsagenda The Green Deal påverkar i hög grad transportsektorn och dess omställning till fossilfria alternativ. Vi kommer att få en genomgång kring hur några delar i agendan påverkar transportsektorn kommande år. Fokus blir kring:

  • Utsläppshandeln: Som en del av EU:s The Green Deal ska transportsektorn ingå i EU:s utsläppshandel inom några år. När påverkas de olika transportsätten (sjö, flyg, väg) och hur kommer detta påverka priserna på transporter?
  • Omställningen till fossilfria transporter, även här finns mål i EU:s agenda för att vi ska bli klimatneutrala till 2050. Hur går omställningen i transportbranschen och hur ser efterfrågan ut bland transportköpare?

Blir även en kortare avslutande spaning kring hur ökade hållbarhetskrav kan påverka de globala logistikflödena.

Föreläsare är Hanna Melander, Hållbarhetschef, från DB Schenker. En engagerande föreläsare inom transport och hållbarhetsfrågor.

Mötet är öppet för alla som är med i Trade Network, vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel,  och vårt Hållbarhetsnätverk. Det sker som en fysisk träff i Malmö respektive Växjö. Träffen innebär även möjligheter till mingel där du kan knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter med övriga deltagare inom nätverken.

Varmt välkommen med din anmälan.

0