Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, norra järnvägsgatan 8, Växjö

Pris

Kostnadsfritt för dig som är med i Trade Network eller vårt Hållbarhetsnätverk. Trade Network är vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel och Hållbarhetsnätverket är för alla som arbetar med hållbarhetsfrågor. Vi tar löpande emot nya deltagare. Kontakta gärna Mariette Gunnarsson (Trade Network) eller Elisabeth Axelson (Hållbarhetsnätverket) för mer information.

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.
895 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Deltagare i Trade Network har företräde till platserna om eventet blir fullsatt.

Träffen äger rum i Handelskammarens lokaler i Växjö. I samband med registreringen 9.10-9.30 serveras kaffe/te och fralla.

Sista anmälningsdag är den 2:e februari.

Världshandeln 2023 – viktiga trender och faktorer för svenska företag – Växjö

Vi går in i 2023 med flera tecken på en avmattad världsekonomi. Konsekvenserna av kriget i Ukraina får allt större effekter. En energikris som slår hårt mot Europa. Förändrade värdekedjor. Ett alltmer isolerat Ryssland. Stigande inflation på flera marknader och minskad konsumtion. Samtidigt en minskad tillväxt i den kinesiska ekonomi som varit lite av ett lok för den globala tillväxten under många år.

Vilka trender och faktorer spås bli viktiga för utvecklingen av världshandeln under 2023 och hur kan svenska företag med internationella affärer påverkas?

Vi låter Pernilla Johansson, senior ekonom från Swedbank, inledningsvis ge prognoser för utvecklingen på viktiga marknader, fokus blir EU, USA och Kina.

Därefter får vi lyssna till Pernilla när hon gör en spaning kring ett antal trender och faktorer som förväntas påverka företag med internationell verksamhet under 2023:

  • Energikrisen i Europa – så slår den företag och olika länder inom EU
  • Ryssland – Kina – USA – EU: Hur kan dessa parters geopolitiska relationer påverka världshandeln och svenska företag?
  • Klimatomställningens påverkan på handel
  • Råvarupriser och halvledartillgång
  • Fraktpriser och störningar i de globala godsflödena – ser vi förbättringar?

Pernilla Johansson är senior ekonom på Swedbank och en uppskattad föreläsare.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan.

0