Datum / Tid


Plats

Handelskammarens nya lokaler vån 7, Ångbåtsbron 1, Malmö

Pris

I samband med registreringen 9.00-9.20 serveras kaffe/te och fralla.

Kostnadsfritt för dig som är ansluten till Trade Network – vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Vi tar löpande emot nya deltagare. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Mariette Gunnarsson

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 2 november.

Varuhandel med USA: Moms, Tull och US Tax – Malmö

USA är en viktig marknad för många svenska företag både sett ur försäljnings- och etableringssynpunkt. Under denna föreläsning följer vi en varuförsäljning från EU till USA och belyser vanliga frågeställningar kopplade till moms- och tullhantering samt amerikanska skattefrågor som blir aktuella vid försäljning på den amerikanska marknaden.

Våra föreläsare belyser bland annat följande frågeställningar och vanliga problem som kan uppstå på vägen:

  • Hur redovisas momsen i AB när en vara säljs till USA? Spelar det någon roll om varan är tillverkad i och exporterad från ett varulager i eller utanför Europa?
  • Vad ska man tänka på ur ett tullhänseende?
  • Vilka amerikanska indirekta skatter ska man ha i åtanke? Hur fungerar de?
  • Tips för att undvika vanligt förekommande fällor och misstag.

Vi avslutar med en öppen diskussion och frågor från publiken. Föreläsare är experter från PwC.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan.


Presentation av föreläsare

Sophia Nilsson är expert inom amerikansk skatterätt och innehar en Master of Laws i US International Tax från Boston University och är licensierad advokat i Massachusetts. I cirka 10 år har hon uteslutande arbetat med icke-amerikanska företag som vill etablera sig eller växa på den amerikanska marknaden. Hon ser helheten då hon har bred kunskap inom både federal och delstatlig direkt och indirekt beskattning.  

Douglas Limnell är skattejurist med specialisering inom momsfrågor, med bred erfarenhet inom momsområdet och arbetar med olika typer av bolag i olika branscher – allt från stora multinationella och publika bolag till mindre bolag, såväl nationellt som internationellt. Douglas är även del av PwC Sveriges compliance team och assisterar dagligen bolag med den praktiska momshanteringen såsom inlämning av momsdeklarationer och kontakt med Skatteverket.  

0