Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, Ångbåtsbron 1, 211 20 Malmö

Pris

Kostnadsfritt för alla som är med i Hållbarhetsnätverket.
595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.
995 kr/pers för icke-medlemmar.  

 Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag 23 augusti.

 Vi inleder med gemensam lunch kl 11:30! 

Varumärket som drivkraft för hållbar utveckling

Syfte, eller engelskans “purpose”, är ett uttryck som används flitigt inom näringslivet idag. Men dess komplexitet gör också att konceptet ofta missförstås. Syftet är grundläggande för ett företags existens och en drivkraft för hållbar utveckling. Det vägleder agerande och beslut samtidigt som det ökar bolagets relevans och attraktion utifrån ett holistiskt intressentperspektiv.

På detta seminarium kommer vi få lyssna till när Martin Behm och Vanja Johnson från Make Thrive presenterar vad ”purpose” innebär i praktiken. Vi kommer få beskrivet hur man definierar och nyttjar sitt syfte på ett effektivt sätt, undviker så kallad ”purpose-washing” och använder varumärket strategiskt utifrån hållbarhetsagendan.

Nelson Garden berättar sedan om deras varumärkesresa och om syftets betydelse i dialogen med intressenter. Daniel Lundberg och Lovisa Back från Nelson kommer dela med sig av hur arbetet öppnat upp för nya målgrupper, produktutveckling, opinionsbildning och public affairs samt hur det knyter an till deras strategiska fokusområden.

Vi ser fram emot att ses i våra nya lokaler och starta hösten med denna inspirerande nätvärksträff!


Make Thrive är en varumärkesbyrå med hållbarhetsfokus som nyttjar den inneboende kraften i varumärket för att driva omställningen. Vi bygger medvetna varumärken och hjälper bolag och organisationer att bidra till positiv samhällspåverkan.

Martin Behm, VD & Strateg
Martin är en etablerad varumärkesstrateg och en uppskattad föreläsare och talare. Han har arbetat med välrenommerade företag och varumärken på ledande kommunikations- och reklambyråer i över 20 år. Martin har en masterexamen i ”Globalization, Brands and Consumption” och har studerat Economics of Mutuality vid Said Business School, University of Oxford.

Vanja Johnson, Projektledare & Strateg
Vanja har en bakgrund inom beteendevetenskap och strategisk kommunikation. Hon är en förespråkare av kundcentrerat och hållbarhetsfokuserat värdeskapande. Genom att alltid sätta människan först för att förstå varumärkens utmaningar och möjligheter bidrar hon med handlingskraftiga strategier som stöttar varumärken genom omställningen.

Nelson Garden är ett av Nordens största trädgårds- och odlingsföretag.  Vårt mål är ett friskare samhälle, där odling ger människor glädje och stolthet och bidrar till fler växter och djur omkring oss. Vi vill hjälpa fler att komma närmare naturen genom odling, oavsett var de bor.

Daniel Lundberg, Vice VD

Lovisa Back, Hållbarhets- och kommunikationschef

0