Fredagssoffan

Podcasten där du får komma nära Sydsveriges intressanta näringslivsprofiler och där du får chansen att träffa nya affärskontakter. Sänds både live på plats och online.

Håll utkik i vårt kalendarium för nästa gäst.


Lovisa Stenström

I det här avsnittet av Fredagssoffan gästas vi av Lovisa Stenström, VD för Bertegruppen, som representerar den fjortonde generationen i ett av Sveriges äldsta familjeföretag. Genom en blandning av tradition och innovation, personlig utveckling och familjeansvar, får vi veta mer om modern företagsledning med djupa rötter i svensk historia.


Carolina Faxe

I detta avsnitt gästas vi av entreprenören och konstälskaren Carolina Faxe, vd på TicTac Learn. I samtalet från vi veta mer om Carolinas uppväxt på internatskolan Lundsbergs och hur de åren har format hennes ledarstil. Vi får även lyssna till hur Carolina under mammaledigheten blev ombedd att ”titta till” ett företag och hur hennes förkärlek till siffror har varit en stark egenskap i att driva företag. Sedan får vi höra mer om vad hennes resa med TicTac Learn som idag är norra Europas ledande helhetsleverantör inom EdTech.


Ulf Kinneson

I detta avsnitt av Fredagssoffan gästas vi av Ulf Kinneson, VD på Orrefors Kosta Boda. Med erfarenhet från företag som Puma Nordic, Tretorn och Intersport berättar Ulf om sin roll som ledare och hans inställning till att utveckla starka varumärken.


Therése Lorentzon

Möt en av kvinnorna bakom ett av Europas snabbast växande konsultbolag – Therése Lorentzon! Företaget PRO TEMPORE hamnade 2023 på fjärde plats av de svenska bolag som har tagit sig in på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag. Från 0 till en kvarts miljard på 5 år!


Hampus Jakobsson

Lyssna på entreprenören, investeraren och tech-Sveriges klimatprofil Hampus Jakobsson, en av grundarna till TAT, och driver i dag riskkapitalfonden Pale Blue Dot.


Karin Ebbinghaus

Möt Karin Ebbinghaus! Karin arbetade tidigare som advokat och med investeringar och är idag vd på Lundaföretaget Elonroad


Patrik Levin

Lyssna på Patrik Levin, som mitt under pandemin tog över vd-rollen för Gekås i Ullared.


David Modig

Möt David Modig som 2021 utsågs till Sveriges främsta entreprenör av EY. I dag är han vd, ägare och tredje generationen som driver familjeföretaget Modig Machine Tool.


Rasmus Roos

Lyssna på Rasmus Roos vd på Sparbanken Skåne och hur han ser på framtidens bank.


Halldora von Koenigsegg

Inspireras av Halldora von Koenigsegg – operativ chef på biltillverkaren Koenigsegg i Ängelholm. Lär känna kvinnan som bytte bransch från trägolv till bilar.


David Nilsson Sträng

Lyssna på David Nilsson Sträng, entreprenören som i 25-årsåldern startade kontantkortsföretaget Smart Refill och jobbade med fintech långt innan begreppet fanns. I dag är han grundare och VD för tech-hubben Hetch i Helsingborg! 


Anna Schreil

Möt Anna Schreil, produktionsdirektör på The Absolut Company i Åhus, Sveriges största enskilda livsmedelsexport.


Mikael Blomqvist

Inspireras av Mikael Blomqvist. Entreprenörernas entreprenör, fritänkaren utan skolexamen, livsnjutaren som grundade Roxtec år 1990 hemma i sitt villagarage i Karlskrona.


Kerstin Lindell

Lyssna på Kerstin Lindell! Redan som 31-åring blev hon forskningschef på Akzo Nobel där hon tog fram 11 patent och två gånger blev hennes uppfinningar de mest lönsamma. Sedan 2006 är hon vd och koncernchef för den familjeägda miljardkoncernen Bona i Malmö och I maj 2020 tog Kerstin, som första kvinna, över ordförandeklubban i Handelskammaren.


Johanna Persson

Inspireras av Johanna Persson som 2018 tog hon över som vd på Berendsen Textil Service, med huvudkontor i Malmö. Johanna är ofta med på prestigefyllda listor. 2018 var hon en av finalisterna till ”Årets VD” och 2017 var hon med på listan över ”framtidens kvinnliga ledare”. Johanna finns också med på Handelskammarens 100-lista.


Ray Mauritsson

Lyssna på Ray Mauritsson, vd och koncernchef på Axis Communications i Lund. Ray har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Lunds universitet samt en Executive MBA från Ekonomihögskolan. Han började sin anställning inom Axis redan 1995 och tillträdde som vd 2003. 

0