Årets Tekniker och Årets Tekniklöfte 2024: Känner du nästa vinnare?

För elfte respektive åttonde året i rad delar vi ut priserna Årets Tekniker och Årets Tekniklöfte. Tävlingen genomförs i samarbete med Alfa Laval, Beijer Electronics, Bona AB, Deloitte, Nederman, Nordea, Moll Wendén, TePe Munhygienprodukter och Trelleborg AB som ett led i arbetet att främja och inspirera till samhällsutveckling genom teknisk innovation.

Utmärkelserna syftar till att hitta personer som kan inspirera andra. Innovativa tankesätt, modiga tekniker och nya idéer bidrar till att vi kan konkurrera på en global marknad. Med Årets Tekniker vill vi belöna en person som genom sitt engagemang i branschen har bidragit till utveckling och stöttat andra tekniker. Med priset Årets Tekniklöfte vill vi uppmuntra och stödja nya talanger inom teknikområdet som har stor potential men fortfarande befinner sig i etableringsstadiet.

Vinnarna utses genom nomineringar från bland annat medarbetare, chefer och branschkollegor och granskas sedan av en jury. För vinnarnas bidrag till teknikvärlden tilldelas de ett stipendium på 50 000 kronor vardera.

Tekniksektorn står inför flera utmaningar, och en av dessa är bristen på teknisk kompetens.

Initiativtagare till priserna är Handelskammarens ordförande Kerstin Lindell.

”Det finns studier som visar att det år 2030 beräknas råda brist på över 50 000 ingenjörer. Genom Årets Tekniker kan vi lyfta tekniker som yrkeskategori, och förhoppningsvis också skapa intresse för teknik, och därmed bidra till att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft. Det finns priser till ledare, ekonomer och innovatörer, men det är alltför sällan som vi uppmärksammar tekniker.” säger Kerstin Lindell.

Sydsvenska Handelskammaren med samarbetspartners utlyser nu möjligheten att nominera Årets Tekniker eller Årets Tekniklöfte 2024!

Prisutdelningen äger rum på Handelskammarens Höstmöte i Malmö den 28 november 2024.
Följ oss på Facebook eller Instagram
Läs mer om tidigare vinnare och deras bedrifter här.
Vid ytterligare frågor kontakta Ellen Dahl, Handelskammaren +46 720 60 56 62

0