Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, Norra järnvägsgatan 8, Växjö

Pris

Trade Network och Inköpsnätverket självkostnadspris. Läs mer om våra nätverk här.

595kr/pers för medlemsföretag
895kr/person för icke-medlemsföretag

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Kaffe/te och fralla serveras i samband med registreringen 9.20-9.35. Den avslutande tiden inkluderar även en gemensam lunch.

Sista anmälningsdag är den 28 maj.

 

Aktuella handelsfrågor inom EU- Växjö

– brexit, frihandelsavtal Japan och amerikanska ståltullar

Passa på att få en uppdatering av de viktigaste handelsfrågorna som EU arbetar med just nu! Du kommer dessutom att få fördjupade kunskaper om hur olika handelsåtgärder fungerar och kan användas för att skydda företag inom EU.

Det senare har fått ökad uppmärksamhet under våren i samband med debatten kring de amerikanska ståltullarna och EU:s förslag på motåtgärder. Hur fungerar exempelvis anti-dumpningstullar? När och hur använder EU olika skyddsåtgärder? Rent praktiskt kommer du även att få lära dig mer om hur du kan bevaka ditt företags intressen, oavsett om du påverkas positivt eller negativt av olika åtgärder.

Utöver dessa punkter kommer du att få information om några andra aktuella handelsfrågor som EU-kommissionen arbetar med:

– Pågående förhandlingar om nya frihandelsavtal och även mer information om det nya Japan-avtalet. Hur skiljer det sig från Ceta-avtalet med Kanada?

–  Vad händer egentligen i förhandlingarna mellan EU och Storbritannien?

Vår föreläsare, Torbjörn Olausson, har arbetat över tjugo år med handelsfrågor inom EU och är idag economic adviser för EU-kommissionens representation i Danmark. Han har under sina år inom EU arbetat med allt från anti-dumpningsutredningar till att vara ordförande i olika arbetsgrupper vid EU-kommissionens generaldirektorat för handelsfrågor (DG Trade).

Ta gärna med kollegorna på detta intressanta och högaktuella seminarium. Inbjudan gäller alla på företaget.

Seminariet genomförs även fredagen den 1 juni i Malmö.

Välkommen!

0