Datum / Tid


Plats

Paddy's, Kalendegatan, Malmö, Sverige

Pris

Evenemanget är kostnadsfritt

Almebaren inför EU-valet – Rond 2

Den 26 maj är det dags att rösta fram vilka politiska partier och ledamöter som ska vara med och fatta beslut i EU-parlamentet de framtida fem åren. Innan det är dags att gå till valurnorna arrangerar Kvällsposten ihop med Handelskammaren eventet ”Almebaren” som nu riktar fokus mot Europaparlamentsvalet och respektive partis kandidater.

Vi bjuder in er till ett avslappnat forum där politiker och väljare sitter sida vid sida för att diskutera aktuella och regionala frågor. Under ledning av KvPs ledarredaktion och Handelskammaren får kandidaterna framföra sin EU-politik samt svara på frågor som berör Sydsverige. Avslutningsvis samlas kandidaterna för en gemensam debatt där det finns tillfälle för publiken att ställa frågor.

Kvällens gäster är:

Jessica Stegrud – Sverigedemokraterna
Jessica Stegrud är debutant i Sverigedemokraterna och är partiets andra namn till EU-valet. Jessica är bosatt i Vellinge är erfaren debattör och opinionsbildare. Hon driver en blogg och är aktiv på sociala medier som samhällsdebattör. Jessica har bakgrund från näringslivet där hon är verksam i energibranschen.

Jaime Gomez –  Feministiskt Initiativ
Jaime Gomez är Feministiskt Initiativs tredje namn till EU-valet. Han är partiets utrikespolitiska talesperson samt ordförande för Skuggriksdagsgruppens utrikespolitiska utskott. Hans hjärtefrågor är fred och konfliktlösning, FN, demokratibyggande och mänskliga rättigheter. Jaime är även ledamot i styrelsen för F! Höör och har varit ordförande för F! Skåne.

Ana Süssner Rubin – Vänsterpartiet
Ana Süssner Rubin är Vänsterpartiets andra namn till EU-valet. Hon har varit aktiv i fler poster i Vänsterpartiet och Ung Vänster och har sedan 2018 varit ordförande för Vänsterpartiet i Skåne. Ana har en bakgrund som arbetsrättsjurist och jobbar idag som förbundsombudsman på Vårdförbundet.

Magnus Thulin – Centerpartiet
Magnus Thulin kandiderar till Europaparlamentet för Centerpartiet och är bosatt i Malmö. Han är utbildad ekonom och driver idag två företag. Magnus har en lång internationell arbetserfarenhet och har även studerat utomlands. Hans hjärtefrågor är bland annat företagande, handel, jordbruk och fri rörlighet.

Mer information om kvällen hittar du här

0