Datum / Tid


Pris

Priset för utbildningen är 34 500 kr.
I priset ingår; personlig mentor, mingelkväll med nätverkande och middag, festlig middag i samband
med certifieringen, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika under utbildningsdagarna.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande.

Sista anmälningsdag är 19 februari 2025.

Bli Certifierad Executive Business Assistant – våren 2025

VD-assistenter och liknande yrkesroller som exempelvis chefsassistenter och ledningsgrupp-koordinatorer bär ofta ett tungt ansvar i företagsorganisationer, ändå är utbildningsutbudet för det mångfacetterade arbetet begränsat. Det är vanligt att personer som tillträder som assistenter känner sig oförberedda och har svårt att leva upp till de förväntningar som man möter i rollen, både internt på företaget och i externa kontakter.

Sydsvenska Handelskammaren har därför tillsammans med IHM Business School tagit fram en skräddarsydd utbildning för denna målgrupp. Utbildningen ger en gedigen grund och speglar kraven för den mångfacetterade yrkesrollen som VD-assistent/ledningsassistent. Som certifierad Executive Business Assistant står du förberedd att professionellt hantera de olika komplexa situationer som kan uppstå inom en affärsmässig organisation.

Varför studera till Executive Business Assistant?
  • För att bli en stark grundpelare i verksamheten. Med ökad kunskap, förmåga och självförtroende att ta sig an de uppdrag man förväntas kunna i rollen som assistent.
  • För att få en egen röst och kunna påverka både resultat och företagskultur. Rollen som VD-assistent innebär ofta att agera bollplank till vd/ledning och i det krävs en affärsmässig förståelse.
  • För att minska sin arbetsbelastning. Utbildningen fokuserar på att lära ut det som VD-assistenter uttryckligen känner att de saknar. Med ett antal grundläggande verktyg och förmågor kommer man kunna möta arbetet som assistent på ett betydligt mer effektivt sätt.
  • För att lyfta sig själv i yrkesrollen. Positionen som VD-assistent kan ofta bli förbisedd trots att den spelar en mycket viktig roll i organisationens arbete. Utbildningen till certifierad Executive Business Assistant redovisar och intygar den komplexitet som arbetet de facto innebär, både för befintliga och framtida uppdragsgivare.
Utbildningens upplägg

Utbildningen är uppdelad på fem dagar och undervisningen sker växelvis i Handelskammarens och IHM:s lokaler, båda belägna i centrala Malmö respektive Stockholm. Tanken med växlande utbildningsorter är att ge dig som deltagare möjligheten att bredda ditt nätverk även på annan ort. Dag 4 sker i digitalt format.

En viktig del i utbildningen är att samtliga deltagare också får en personlig mentor knuten till sig under hela utbildningstiden. Vilket är en otrolig resurs i den annars ganska så  ensamma rollen som VD-assistent.

Efter slutförd utbildning blir du certifierad som Executive Business Assistant och certifieringen sker under festliga former i slutet av den avslutande femte dagen.

Mer information om utbildningens innehåll och handledare finner du här:
Executive Business Assistant 2025

Vårens program

Dag 1: Ledarskap – 3 mars
Handelskammaren, kl. 10.00-18.00 med efterföljande mingelkväll 18.00-20.00
Handledare: Kerstin Sääw

Dag 2: Affärsmannaskap – 4 mars
Handelskammaren, kl. 08.00-16.00
Handledare: Michael Engström

Dag 3: Ekonomi & Juridik – 8 april
IHM i Stockholm, kl. 09.00-17.00
Handledare: Michael Engström

Dag 4: Digitalisering/sociala medier och Hållbarhet – 6 maj
Digitalt via Zoom, kl. 09.00-17.00
Handledare: Magnus Äng, Pontus Roos och Maria Westman

Dag 5: Kommunikation – 17 juni
IHM Malmö, kl. 09.00-16.30 (med efterföljande certifiering på Handelskammaren)
Handledare: Kerstin Sääw


Recensioner från tidigare deltagare och mentorer

– ”Att få möjligheten att gå en utbildning som är specifikt utformad av och för Executive Assistants gör mig så stolt. Det absolut största jag tar med mig från utbildningen är insikten i hur viktig vår roll är. Jag värdesätter mig själv, min roll och min förmåga att vara med och påverka ännu högre nu. Dessutom tar jag med mig ett stort utökat nätverk bestående av lärarna, mentor och inte minst alla underbara deltagare jag gick utbildningen tillsammans med.
Therese Löfström, Executive Assistant, Mercedes-Benz, Malmö

– ”Utbildningen gav mig en energikick. Med nya insikter och fördjupade kunskaper har det stärkt mig i min roll som Executive Assistant. Handledarna i de olika modulerna är mycket kunniga, proffsiga och engagerande. Att få en personlig mentor att dela idéer och tankar med är en fantastisk förmån. Som grädde på moset en festfylld avslutning på utbildningen med certifiering.
Anna Porsvald, Executive Assistant, Valmet, Sundsvall

– ”Executive Business Assistant utbildningen har givit mig en riktig energiboost! Fantastiska föreläsare med ett härligt engagemang och bred erfarenhet! Utbytet av tankar och erfarenheter med övriga kursdeltagare har varit både utvecklande och inspirerande.
Linda Svensson, Assistant, Volvo Cars, Olofström

– ”Jag har precis avslutat denna utbildning och kan numera stolt titulera mig ”Certifierad Executive Business Assistant”! Utbildningen har varit en riktig ”energyboost” och jag är så glad över mitt nya nätverk. Kursblocken, föreläsarna och mentorerna har tillsammans med alla kursdeltagare satt guldkant på träffarna. Pricken över i:et är Marie Voss (upphovskvinnan till denna utbildning). Hon får alla att känna sig bekväma och delar varmt med sig av sina egna erfarenheter som VD-assistent.
Camilla Cardelöv, Pensionsmyndigheten, Stockholm

– ”Av mina kollegor som redan gått kursen fick jag höra att jag hade en otroligt lärorik och givande vår framför mig – men jag hade nog inte förstått vidden av hur betydelsefullt detta nätverk av kurskamrater, mentorer, lärare, samordnare skulle bli för oss alla, både i vår yrkesroll och på det privata planet. Lektioner och träffar som skapat dialog, öppenhet, vidgade vyer, lärdomar, djärvhet etc och naturligtvis många härliga skratt och framför allt vänskap.
Mari Åkesson, Saab Kockums AB, Karlskrona


Kommentar från en av våra mentorer

– ”Varje samtal jag haft med mina adepter har varit ett ömsesidigt utbyte av erfarenhet, tankar och lärdomar. Under samtalen stämmer vi av status, tankar, frågeställningar och framtida mål. Det är ofta adepten som styr samtalet och jag ställer ödmjukt frågor och ibland motfrågor, för att skapa ett helikopterperspektiv.
Susanne Malmberg, Executive Assistant, TicTac, mentor i utbildningen

0