Datum / Tid


Plats

Handelskammarens lokaler på vån 2 i Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Pris

395kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
595kr/pers för icke-medlemmar. Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Kaffe/te och fralla serveras i samband med registreringen 9.30-9.45.

Sista anmälningsdag är den 10 december.

Vid avanmälan efter den 9 december debiteras full avgift.

Brexit – valanalys med möjliga vägar framåt

Ett spännande val väntar i Storbritannien den 12 december som kan ändra förutsättningarna för att få igenom det nya utträdesavtalet i det brittiska parlamentet. Handelskammaren har återigen bjudit in Erik Lagerlöf för att dagarna efter valet belysa valresultatet och möjliga vägar framåt i Brexit-processen. Han kommer även att berätta mer om den nya lösningen gällande Nordirland i utträdesavtalet. Vad innebär detta för handeln med Storbritannien efter Brexit?

Om det brittiska parlamentet godkänner ett utträdesavtal och Storbritannien kan lämna EU väntar nya förhandlingar mellan parterna under en begränsad övergångsperiod. Det är först efter ett brittiskt utträde som Storbritannien och EU ska påbörja förhandlingar om framtida relationer. Vad kan vi förvänta oss av dessa förhandlingar? Kan parterna nå en överenskommelse under den pressade tiden eller är fortfarande en hård Brexit en möjlig utgång när övergångsperioden tar slut? Vad innebär övergångsperioden, kan den förlängas och hur lång kan den bli? Frågorna är fortfarande många.

Missa inte möjligheten att få lyssna till kunnige Erik Lagerlöf som kommer att ge dig senaste perspektiven och analysen på utvecklingen av Brexit-processen samt kommentera den nya fas i processen som väntar om ett avtal godkänns.

Erik Lagerlöf är biträdande jurist vid advokatfirman Vinge och Visiting Fellow vid St Edmund’s College (Cambridge University). Han har följt Brexitprocessen sedan före folkomröstningen både från EU och Storbritannien där Erik är regelbundet. Han är en ofta anlitad föreläsare i ämnet.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

0