Datum / Tid


Plats

Kalmar Science Park AB, Bredbandet 1, Kalmar

Pris

695 kr/person för medlemsföretag i Handelskammaren eller Kalmar Science Park.
995kr/person icke-medlemmar.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 27 mars.

I samband med registreringen kl 09.30 serveras kaffe/te och fralla!
Vi ses i lokal Utblicken!

Bygg ditt varumärke – skapa trogna kunder och stolta medarbetare

När tjänster, produkter och företag blir allt mer lika varandra är det viktigare än någonsin att bygga och vårda sitt varumärke. Att ladda sitt varumärke med rätt värden gör att man ökar såväl försäljning som lojalitet och stolthet. Ta chansen att lyssna på några som jobbar med sitt varumärke i fokus.

Hur bygger du ett varumärke från grunden? Hur gör du när du behöver skifta fokus för ditt varumärke? Och inte minst hur bygger du ett starkt skyddat varumärke?

Under denna inspirations- och kunskapsdag lägger vi fokus på varumärkesbyggande. Du får lyssna till företrädare från Thule Group som berättar om hur dom har skapat en otrolig kundlojalitet.
En gång Thule – alltid Thule.

Orrefors Kosta Boda berättar om sin varumärkesresa och utmaningar från att ta steget till ett premium varumärke.

Du får även lyssna till varumärkesexperten Micco Grönholm från en av Sveriges främsta och största reklambyråer, Forsman & Bodenfors. Dagen avslutas med en genomgång ledd av Maja Modigh, vd på patentbyrån Hansson Thyresson, kring hur du kan och bör skydda ditt varumärke.

Dagens program:

– Att bygga ett varumärke från grunden! –
I över 80 år har Thule skapat lösningar som underlättar livets äventyr. De har fokuserat helt på att utveckla smarta, snygga produkter av hög kvalitet som är miljövettiga, säkra och enkla att använda, så att du kan ta med dig de saker som betyder mest för dig.

Oavsett vad som driver dig och vad du söker efter.
Vart du än är på väg, vad du än tar med dig. 
Thule ger dig friheten att leva ditt aktiva liv fullt ut.

Tina berättar om Thules varumärkesresa, med tyngden på det arbete som har gjorts de senaste 10 åren med kundlojalitet och vad de fortsatt fokuserar på framåt.

Tina Liselius, Global Brand Communication Director, Thule Group. Tina Liselius har sedan 2012 arbetat på Thule, de senaste 5 åren som Global Brand Communication Director. Tina har en bakgrund från att arbeta ute i Europa på både SAAB och Eurosport.

– Att skifta fokus på sitt varumärke från ett starkt varumärke till ett starkt premiumvarumärke –
Orrefors Kosta Boda har de senaste åren gjort en omvälvande varumärkesresa, där man valt att fokusera på en ny målgrupp, nytt sortiment, samtidigt som man tagit ett större kliv på den internationella marknaden. De har helt enkelt skiftat fokus från ”allt-i-allo-” till ”premium-glas”.

Ulf Kinneson, vd, Orrefors Kosta Boda. Ulf är sedan 2019 vd på Orrefors Kosta Boda. Han har tidigare bland annat varit vd på Intersport och Puma Nordic.

– Så byggs starka varumärken –
Micco är varumärkesexperten som skapade Bluetooth, är lärare i marknadsföring på Lunds universitet och arbetar idag på en av Sveriges främsta reklambyråer, F&B Happy. Deras kunder är flera internationellt kända varumärken som till exempel Volvo, Uber, Häagen-Dazs och Oatly,.

Micco Grönholm, Branding expert, F&B Happy & Lund University School of Economics and Management

– Hur skyddar man sitt varumärke och sina idéer från konkurrenter? –
I byggandet av sitt företag är det lätt att glömma väsentliga delar, som att skydda sitt varumärke, produkt, eller design. Ingen vill bli bestulen på sin fina idé? Maja Modigh guidar oss genom de skydd man bör ha koll på.

Maja Modigh, vd, Hansson Thyresson. Maja är utbildad civilingenjör och arbetade som managementkonsult innan hon tog över rollen som vd i familjeföretaget Hansson Thyresson, specialister inom patent- och varumärkesrätt.


Dagen är ett samarrangemang mellan Sydsvenska Handelskammaren och Kalmar Science Park.

Varmt välkomna till en dag om varumärke – fylld av inspiration och kunskap!
Under dagen ingår goaste fikan och lunch hos Jonas Mat och Event, restaurangen direkt i anslutning till konferenslokalen. I samband med registreringen kl 09.30 serveras kaffe/te och fralla!

0