Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, Norra järnvägsgatan 8, Växjö

Pris

995 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.
1 495 kr/pers för icke medlemmar.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag: 15 november

Vi samlas 11.55 i våra lokaler på Norra järnvägsgatan 8 och går därifrån till en restaurang i vår närhet där vi inleder med en gemensam lunch.

Fullsatt CE-märkning enligt Maskindirektivet- Växjö

Fullsatt men meddela eventuellt intresse till deltag@handelskammaren.com (vi kan ev. lösa ny lokal).

EU:s regelverk kring produktlagstiftning är ett omfattande och komplext regelverk. Ett av de direktiv som omfattar stora delar av den svenska industrin är maskindirektivet (2006/42/EC). Allt ifrån tillverkningsmaskiner till vindkraftverk, sågar och lyftredskap omfattas och reglerna är relevanta för både tillverkare och användare av maskiner.

Under detta seminarium ger vi dig en introduktion till EU:s produktlagstiftning med särskilt fokus på CE-märkningen i maskindirektivet. Vårt fokus kommer att ligga på följande:

  • Hur vet man om en produkt är en maskin som omfattas av maskindirektivet, och vilka regler i direktivet gäller för vilka produkter?
  • Vilka regler gäller för gamla maskiner?
  • Vem bär ansvaret för att en maskin är säker, och vad ska jag tänka på som köpare eller användare av maskiner?
  • Vad händer om något blir fel?

Vi går även igenom flera vanliga men svårhanterliga frågor kring ombyggnad av maskiner, byggandet av maskinlinjer och CE-märkning av begagnade maskiner. Hur ska detta hanteras?

Vi diskuterar utifrån praktiska exempel.

Föreläsningen kommer att ledas av Sanna Lundin och Daniel Kolm båda från Mannheimer Swartlings miljörättsgrupp och specialister inom Product Compliance.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget.

Välkommen!

0