Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, Skeppsbron 2, Malmö Börshus, Malmö

Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i Hållbarhetsnätverket.
595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.
995 kr/pers för icke-medlemmar.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 9 mars.

Cirkulär ekonomi – från buzz word till standard

Cirkulär ekonomi var för 10 år sedan ett nytt, trendigt begrepp som kittlade hållbarhetsbranschen. Idag är cirkulär ekonomi ofta en del i det strategiska   hållbarhetsarbetet och snart till och med en ISO-standard. Mycket har hänt på dessa 10 år men hur ser läget ut idag?

Välkommen till detta seminarium där vi får träffa Andreas Anderholm Pedersen som ger oss det senaste inom ämnet. Han belyser bland annat:

  • Vad händer inom den senaste lagstiftningen?
  • Vad hittar Delegationen för cirkulär ekonomi på?
  • Vad har vi för konkreta, nya, innovativa cirkulära lösningar på marknaden?

Välkommen för en timmes omvärldsbevakning i cirkulär ekonomi. Det bjuds på nya insikter, nätverkande och lunch.

Varmt välkommen!

Andreas arbetar som hållbarhetschef för GIAB Nordic AB – ett företag som arbetar med cirkulär ekonomi i praktiken genom att ge produkter ett nytt liv genom cirkulärekonomiska principer. Andreas är utbildad miljöekonom och har 10 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor, både inom offentlig och ideell sektor samt i näringslivet. Innan han började på GIAB spenderade han två år på Delegationen för cirkulär ekonomi – ett regeringsuppdrag med fokus på att stärka den cirkulära omställningen i Sverige. Idag leder han en av Delegationens expertgrupper med fokus på återbruk tillsammans med aktörer såsom Inrego, Blocket, Tradera och Myrorna. Han är även ledamot i den svenska kommitté som ska utveckla nya standarder och en definition av cirkulär ekonomi. 

0