Datum / Tid


Plats

Atea Sverige AB, Nylandavägen 8A, 352 50 Växjö, Sverige

Pris

Kostnadsfritt och för dig som är med i vårt Hållbarhetsnätverk. Vi tar löpande emot nya deltagare till nätverket. Nyfiken? Kontakta Elisabeth Axelson

I mån av plats kan även övriga medlemmar i Handelskammaren delta. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

DELTA FYSISKT: Anmälningslänk för att delta fysiskt 9.45-13.30 ink avslutande lunch. Sista anmälningsdag för att delta fysiskt är den 21 september.

DELTA DIGITALT: Anmälningslänk för att delta digitalt 10-11.30 Sista anmälningsdag för att delta digitalt är den 26:e september 15.00.

Observera att vid utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Digitaliseringens ansvar och möjligheter

Företagsbesök hos Atea för Hållbarhetsnätverket

Hållbarhet och digitalisering är två av de stora megatrender som är här för att stanna. Företag behöver anamma detta för att hålla sig konkurrenskraftiga idag och imorgon. Digitaliseringen är en otrolig möjliggörare för att skapa ett hållbarare samhälle, men det gäller även att se till hur vi kan skapa hållbar digitalisering.

Välkommen till ett företagsbesök med spännande presentationer om hur man genom digitaliseringen skapar möjligheter och hållbara effekter i sin verksamhet. Vi får träffa Atea, landslaget i IT-infrastruktur, ett ansvarstagande bolag som vill mer.

Atea arbetar med hållbarhet, inte bara i sin egen verksamhet, med sina partners, kunder och leverantörer, Atea hjälper sina kunder att göra medvetna val. Atea är världens mest hållbara bolag inom IT-tjänster enligt Global 100.

Del 1 – 10.00-11.30
Möjlighet att delta på plats eller digitalt. Samling 9.45 för er som deltar på plats.

”Det ansvarstagande Atea – hållbarhet och digitalisering, hur lyckas vi med detta?”
Christer Wejnerup, specialist på Atea, delar med sig om Atea och deras resa i hållbarhetens tecken. Han berättar vad de gör, vart de vill och hur viktig tillsammanskraften är.

Christer har varit i IT branschen under lång tid, till en början som säljare sedan chef flera år inom Affärsstöd. Numera är han specialist, en senior person som kan helheten i produktleveransen som kan och vill skapa enkla processer för en hållbarare leverans.

Efter presentationen finns det möjlighet till en frågestund med fler specialister inom Atea och hur de arbetar med hållbarhet. Några av specialisterna är:

Maria Vourmola, Sociala och mänskliga rättigheter
Camilla Cederqvist, Ansvarig för ASF forum (mötesplats för hållbar it) samt dialog med tillverkarna
Mikael Aulen, Ansvarig för presentation av CO2e i inköp, leveranser och tillverkning

Ni får även träffa kollegor som arbetar med compliance och den digitala arbetsplatsen.

Del 2 – 11.30-13.15
Lunch och rundvandring hos Atea (Endast möjlighet att delta på plats)

Vi har en gemensam lunch tillsammans innan vi går på en rundvandring hos Atea. Där får vi bland annat se hur Atea jobbar med sin logistik för en hållbarare, säkrare och effektivare livcykelhantering!

Helt enkelt en dag du inte vill missa! Varmt välkommen med din anmälan,

0