Datum / Tid


Online

Livesänt webbinarium via zoom

Pris

Kostnadsfritt för dig som är ansluten till vårt nätverk Trade Network. Vi tar löpande emot nya deltagare. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Mariette Gunnarsson

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 15 mars kl.8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

EU:s trettonde Sanktionspaket och uppdatering kring ”No Russia” avtalsklausulen

På tvåårsdagen av Rysslands invasion av Ukraina infördes EU:s trettonde sanktionspaket mot Ryssland. Fokus i detta paket är listning av ytterligare ett hundratals sanktionerade parter samt åtgärder för att minska tillgången till drönarteknologi. Det blir även åtgärder mot ett antal företag i tredje land bl.a. i Kina som identifierats hjälpa till att kringgå EU:s åtgärder. Paketet presenteras även i ljuset av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj död.

Under detta webbinarium belyser vi innehållet i paketet men ger även en uppdatering kring kravet på företag att ha en ”No Russia”-avtalsklausul. Ett krav som kom i det senaste paketet och som nu i mars kommer vara ett krav i många avtal som europeiska företag ingår.
Innehåll:

  • Presentation av det viktigaste innehållet i det nya sanktionspaketet
  • Genomgång och uppdatering kring kravet på EU-företag att ha en sk “No Russia” klausul i sina affärskontrakt avseende specifika produkter.
  • Sanktionsåtgärder USA och EU med anledning av Aleksej Navalnyj död

Föreläsare:
Olof Johannesson, advokat, från Baker McKenzie Advokatbyrå. Olof har mångårig erfarenhet av handelsfrågor, inklusive tull, exportkontroll och sanktioner.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget. Varmt välkommen med din anmälan.

0