Datum / Tid


Plats

Industrigatan 70, Helsingborg, Sverige

Pris

Kostnadsfritt och endast för medlemsföretag i Handelskammaren.
Begränsat antal platser först till kvarn!

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.
Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Under träffen bjuds på både fika och mingel!

Sista anmälningsdag är den 3 oktober.

Företagsbesök Alufluor

Kemiföretag med cirkularitet i fokus

Aluminiumfluorid är en viktig ingrediens när man tillverkar aluminium, för den gör att det går åt mycket mindre el vid tillverkningen, som är väldigt elintensiv. Alufluor i Helsingborg är det enda företaget i Sverige som tillverkar aluminiumfluorid, som säljs till stora aluminiumsmältverk över hela världen.

Alufluor grundades 1973 som en del av ett cirkulärt system. En restprodukt från annan industri tas tillvara som råvara hos Alufluor och blir till en nyttig produkt som sparar energi. Det som blir över hos Alufluor går sedan tillbaka i ett cirkulärt flöde och bildar ny råvara som kan användas.

Alufluor finns på Kemiras industripark i Helsingborg. Där sker all verksamhet, från produktion, analys, utveckling, försäljning och ledning. Drygt 50 personer arbetar på Alufluor.

Varmt välkommen på besök för att höra mer om Alufluor och hur man i processindustrin arbetar med cirkularitet, återvinning och hållbarhet. Vi får även en rundtur i anläggningen och produktionen. Våra värdar för dagen är CEO Hanna Sjöberg och tekniske direktören Dan Turesson.

PS. Du kommer att få nödvändig skyddsutrustning på plats!
Begränsat antal platser först till kvarn!

0