Datum / Tid


Plats

Micropower Group, Nylandavägen 20, 352 52 Växjö

Pris

Kostnadsfritt och exklusivt för dig som arbetar på ett av Handelskammarens medlemsföretag. Här hittar du våra medlemmar. Begränsat antal platser.

Vi inleder besöket med mingel och en enklare fika.

Sista anmälningsdag är den 6 maj.

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Fullbokat- Företagsbesök hos Micropowers batterifabrik

Detta företagsbesök är fullbokat – finns möjlighet att anmäla dig till väntelistan.

Det är många som är nyfikna på Micropower Groups batterifabrik i Växjö. Där tillverkar man idag modulära Li-jon-batterier i automationslinor. Denna del av verksamheten har vuxit kraftigt de senaste åren och idag är man den största tillverkaren i Sverige. Satsningen på Li-jon-batterier startade 2017 då Micropower köpte upp andelar i ett företag med tillverkning av denna typ av batterier. Idag är detta ett helägt företag inom gruppen.

Torbjörn Gustafsson, koncernchef för Micropower Group, tar emot oss i fabriken. Han berättar om satsningarna i Växjö men även om utvecklingen i koncernen globalt. Från att ha varit en tillverkare av batteriladdare till traditionella bly-syra-batterier har man de senaste åren expanderat och breddat verksamheten produktmässigt med det modulära Li-jon-batterierna och smarta systemlösningar, men även geografiskt. Micropower finns nu runt om i världen med anläggningar både i Europa, USA och Asien. Största produktionsenheten är alltjämt i Växjö, där företaget startade 1984.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget. Varmt välkommen!

0