Datum / Tid


Plats

Baltic House (ingång Verkö Lunch & Catering), Verkövägen 102, 371 65 Lyckeby

Pris

Kostnadsfritt och exklusivt för dig som arbetar på ett av Handelskammarens medlemsföretag. Här hittar du våra medlemmar.

Besöket äger rum på Produktionsenheten enligt den uppladdade kartan i texten ovan. En enklare fika serveras under eftermiddagen.

Begränsat antal platser – först till kvarn.

Sista anmälningsdag är den 3:e november.

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Observera att vid utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Fullbokat! Företagsbesök: NKT – kablar för kraftöverföring- Karlskrona

Besöket är fullbokat – väntelista finns.

I NKT:s fabrik i Karlskrona tillverkas starkströmskablar, mestadels sjökablar, som används för kraftöverföring, bland annat från havsbaserade vindkraftsparker, men även för kraftöverföringar mellan länder.

Sommaren 2022 kunde man glädja sig åt att NKT lyckades ta hem sin största order någonsin, på 14 miljarder kronor, när man vann uppdraget att få leverera och installera kraftkabelsystem för högspänd likström från Canada till New York. Fabriken expanderar och man har just invigt det nya kabeltornet, landets tredje högsta byggnad, för att kunna leverera dessa kablar som möjliggör omställningen till förnyelsebar energi för en grönare värld.

Fabriken i Karlskrona tillhörde fram till 2017 ABB-koncernen, men förvärvades då av NKT, som är en världsledande leverantör av kablar till energisektorn.

Sedan 1 oktober 2019 är Claes Westerlind platschef i Karlskrona. Under vårt företagsbesök kommer vi att få lyssna till Claes, som berättar om företaget NKT och Karlskronafabrikens nisch i koncernen. Han kommer även att berätta mer om de senaste affärerna och om framtidsplanerna för Karlskrona-fabriken.

Besöket avslutas med en rundvandring i fabriken.

Se följande karta över anläggningen:
Parkering-Gångväg produktion NKT Handelskammaren

Begränsat antal platser – först till kvarn.

Tipsa gärna intresserade kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Välkommen!

0