Datum / Tid


Plats

Lyckeby, Nöbbelöv

Pris

Kostnadsfritt och endast för Handelskammarens medlemmar.

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 5 december.
Vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 300kr.

 

Företagsbesök på Lyckeby i Nöbbelöv

Om du kört E22 norr ut mot Kristianstad har du förmodligen sett den stora fabriken i Nöbbelöv på högersida ute på en åker. Om du någon gång funderat på vad som döljer sig där inne ska du passa på att följa med oss dit nu i december.

Vid vårt besök kommer vi att få lyssna till Lyckebys vd Hans Berggren som bland annat kommer att berätta om hur man som liten aktör arbetar med specialisering och förädling. Vi kommer också att ta en tur runt i produktionsanläggningen. Mottagning av potatis, produktion av potatismjöl och tillverkning av modifierade/specialiserade stärkelser kommer vi bland annat att få se på vår rundtur.

Lyckeby, som ägs av 620 potatisodlande lantbrukare bildades redan 1927, då det fanns ett stort behov för konsolidering och effektivisering av stärkelseproduktion.

Mycket har hänt under dessa 90 år och idag är Lyckeby en företagsgrupp med tillverkning i Sverige, Lettland, Tjeckien och Ryssland, cirka 25 personer som jobbar med utveckling, försäljning via egna företag i Sverige, Baltikum, Ryssland, Polen, Tjeckien och Kina samt distributörer i mer än 30 länder.

Välkommen till Nöbbelöv utanför Kristianstad för att lära dig mer om Lyckeby samtidigt som du minglar och knyter nya affärskontakter!

Inbjudan gäller alla på företaget så ta gärna med dig en kollega. Begränsat antal platser – först till kvarn.

0