Datum / Tid


Plats

Sandviks entré på Stationsplan 1, Svedala

Pris

Kostnadsfritt och endast för medlemmar i Handelskammaren.

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 300 kr.

Företagsbesök på Sandvik i Svedala

Företagsbesök på Sandvik i Svedala!

Välkommen till Svedala och Sandvik SRP AB. Vi träffar bland annat Åsa Möller, Managing Director, som ger oss inblick i verksamheten i Svedala. Vi bjuds också på en komplett site tour där vi besöker de moderna verkstäderna för maskinbearbetning, gjuteri och monteringshallar.

1882 startades Åbjörn Anderson & Co i Svedala. Till en början tillverkades jordbruksmaskiner för att senare gå över till maskiner åt tegelbruksindustrin. Efter samgående med Arbrå Verkstad fick företaget namnet Svedala-Arbrå. I omgångar tillhörde verksamheten Allis Chalmers och Trelleborgskoncernen, innan den följde med delningen av Trelleborgskoncernen till en del som hette Svedala Industrier AB. I början av 2000 köpte Metso upp större delen av Svedala Industrier AB och enheten för krossning och sortering köptes av Sandvik AB.

Enheten i Svedala är idag världsledande leverantör och globalt utvecklingscenter för stenkrossar som används inom gruvindustri, stenbrotts- och entreprenadverksamhet och har också Norra Europas största manganstålgjuteri.

Välkommen!

0