Datum / Tid


Online

Webbinariet sänds via Zoom.

Pris

Kostnadsfritt!

Sista anmälningsdag är den 8 november kl 09.00.

Från brunt till grönt

Sydsvenska Handelskammaren har nyligen bildat stiftelsen Skandinaviska Policyinstitutet för oberoende forskning, faktaspridning och utbildning inom området public policy. I Policyinstitutets första rapport ”Från brunt till grönt” är klimatneutrala tekniker inom stålindustrin i fokus.

EU och flera andra länder har åtagit sig att vara klimatneutrala senast 2050, vilket tillsammans med Parisavtalet skapar tryck för övergång till klimatneutrala tekniker. Stålindustrin, som ansvarar för 7–8% av de globala CO2-utsläppen, investerar nu i innovativa tekniker för att minska utsläppen.

I Sverige, där målen är ännu mer ambitiösa än EU, planerar företagen att göra hela värdekedjan från gruva till stål fossilfri genom att använda fossilfri el. SSAB, LKAB och H2 Green Steel satsar på produktion av fossilfritt stål i Norrland genom att använda tekniker som järnsvampproduktion med hjälp av vätgas och ljusbågsugnar.

Vad kommer dessa satsningar att ge för resultat? Är de lönsamma? Vilka utmaningar finns?

Den 8 november kl 10:00 kommer rapportförfattaren ek. dr. David Sundén tillsammans med Magnus Henrekson och Johan Eklund att presentera och diskutera rapportens resultat.

Varmt välkommen med din anmälan!

0