Datum / Tid


Plats

Handelskammarens lokaler på vån 2 i Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Pris

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895 kr/pers för icke-medlemmar.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Tiden inkluderar en avslutande gemensam lunch.

Sista anmälningsdag är den 7 februari.

Vid avanmälan efter den 7 februari utgår full avgift.

Så påverkar Geoblockeringförordningen försäljning inom EU – Malmö

– detta bör B2B och B2C-företag veta och åtgärda!

I början av december trädde EU:s nya Geoblockeringsförordning ikraft. Den påverkar alla företag som är verksamma inom EU, både B2C och B2B, och avser både tjänster och varor.

Den innebär bl.a. att företag som är etablerade i olika länder inom EU inte får omdirigera en besökare till en annan hemsida pga av besökarens bosättning, nationalitet eller etableringsort. Säljvillkoren i allmänna köpvillkor får inte vara olika för olika kunder pga bosättning, nationalitet eller etableringsort. Det finns många fler exempel men även några undantag.

Förordningen kommer även att innebära att en sanktionsavgift (max 5 miljoner) kan utdömas av en nationell tillsynsmyndigheten för företag som bryter mot förordningen.

Vi har bjudit in Kommerskollegium att informera om hur förordningen påverkar företag. De kommer inledningsvis att presentera den nya förordningen och vad den innebär men även vad den inte innebär.

  • Hur påverkar förordningen företag som är etablerade i flera EU-länder, både fysiskt men även e-handelsföretag, och som säljer till flera EU-länder?
  • Vad får du göra och vad får du inte längre göra?
  • Vilka åtgärder bör företag göra?

Du får även praktiska tips på hemsidor där du som företag kan hitta mer information och se fler praktiska exempel på vad du får och inte får göra framöver.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Varmt välkommen!

0