Hållbarhetskommunikation – så når du ut!

De flesta företag arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor men det är långt ifrån alltid man lyckas nå ut med sitt arbete. Hur lyckas man med sin kommunikation av företagets hållbarhetsarbete? Vilka misstag är vanliga och hur undviker man dem?

Transparens, ärlighet och att skapa något kompromisslöst unikt. Det är ingredienserna i en lyckad hållbarhetskommunikation som når ut. Vi låter Lina Olivia Gustavsson och Martin Kann lära dig grunderna i att kommunicera hållbarhet och visa på intressanta exempel

Du kommer även att få lyssna till Julia Ahlrot. Hon kommer att berätta om hur Växjö Energi arbetar med sin kommunikation av hållbarhetsfrågor och kommer att dela med sig av sin erfarenhet av hur man når ut bredare med sitt hållbarhetsarbete. Växjö Energi har bl.a. som målsättning att vara helt fossilfria 2020.

Idag har många företag påbörjat ett arbete eller funderar på hur man kan börja arbeta utifrån FN:s Agenda 2030. Hur kan man som företag använda den i sin hållbarhetskommunikation? Julia kommer att berätta mer om Växjö Energi:s arbete kring dessa mål och hur de använder dem i sin kommunikation.

Lina Olivia Gustavsson är expert på värderingsdriven kommunikation. Sedan 2006 driver hon designbyrån Sustainable Studio, som hjälper hållbara varumärken och organisationer att bli starkare i sin kommunikation.

Martin Kann är en prisbelönt creative director samt ägare av reklam- och designbyrån Martin Kann Group. Med mer än 20 års erfarenhet av marknadsföring i både Sverige, Danmark och Kanada, arbetar han numera endast med varumärken som leder till hållbar utveckling.

Julia Ahlrot är idag chef för strategi och omvärldsrelationer på Växjö Energi. Hon har en lång erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor på strategisk nivå bland annat i sin tidigare roll som hållbarhetschef på Växjö Kommun.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

Kategoriserad i Blekinge, Hållbarhet och Miljö, Kalmar län, Kronoberg, Seminarium