Datum / Tid


Plats

Skeppsbron 2, Börshuset Handelskammarens lokaler, Malmö, Sverige

Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i Hållbarhetsnätverket.
195 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 21 oktober.

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr. Vid övriga event utgår full avgift vid utebliven närvaro.

Hållbarhetsnätverket lunchar med Duni Group

Välkommen till en lunch där vi får lyssna till Duni Group, prata hållbarhet och nätverka!

I dag är många företag medvetna om att hållbarhet handlar om att framtidssäkra sin verksamhet. Företag som tar sitt ledarskap och ser till att integrera hållbarhet i kärnan av sin strategi har positionerat sig för framtida affärer. I denna nätverksträff ska vi få lyssna till hållbarhet hos Duni Group och hur de navigerar vägen framåt mot ett hållbart samhälle.

Vi börjar vår träff med att få lyssna till Erik Lindroth, Sustainability Director hos Duni Group, som berättar om hur de arbetar med hållbarhet.

Erik kommer berätta om deras tre prioriterade hållbarhetsinitiativ, hur de arbetar med innovation och samarbete och vilken strategi de använder de för att nå net zero (nettonoll klimatutsläpp).

Vi fortsätter sedan att lyfta några diskussionsfrågor att samtala kring runt borden under lunchen. Avslutningsvis delar vi reflektioner.


Erik Lindroth är Sustainability Director på Duni Group sedan Januari 2021 och har många års erfarenhet av hållbarhetsarbete från Tetra Pak och som deltidsdoktorand på Lunds Universitet. Duni Groups hållbarhetsstrategi är fokuserad på att säkra relevans för omvärlden, driva konkret förbättring och addera långsiktigt värde genom tydlig kommunikation och kompetensbyggande.

Duni Group är marknadsledande inom attraktiva och hållbara produkter och tjänster för dukning (varumärket Duni) samt take-away – mat och dryck – (varumärket BioPak). De två varumärkena marknadsförs på mer än 40 marknader. Koncernen har cirka 2 200 anställda i 22 länder med huvudkontor i Malmö och produktionsenheter i Sverige, Tyskland, Polen, Nya Zeeland och Thailand. Duni Group är listad på NASDAQ Stockholm under kortnamnet ”DUNI”

Om du tänker efter så är 2030 inte så långt borta. Förenta Nationerna har etablerat sin Agenda 2030 med ”Decade of Action” baserat på Sustainable Development Goals, vilket ger oss mindre än tio år att förvandla världen till en bättre plats. På Duni Group har vi beslutat att driva vårt eget ”Decade of Action” för att påskynda omvandlingen av vårt företag för att i slutändan ge mer till planeten än vi tar.”
Robert Dackeskog, VD och koncernchef, Duni Group

0