Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för medlemmar på Handelskammarens 100-lista.

Handelskammarens 100-lista är Handelskammarens initiativ för ökad kompetens och mångfald i Sydsveriges bolagsstyrelser. Vill du veta mer? Kontakta Ulrika Dieroff.

Sista anmälan 13 maj kl 10.00.

Handelskammarens 100-lista: Möt Åsa Skogström Feldt

– ledare för IKEA Social Entrepreneurship

Socialt entreprenörskap kanske aldrig har varit viktigare än här och nu. Coronapandemins framfart i världen drabbar många redan svaga och utsatta grupper hårt. Kommer vi få se fler sociala entreprenörer i framtiden? Och hur ser det traditionella näringslivets roll ut i förhållande till det sociala entreprenörskapet?

Den som är bäst lämpad att svara på de frågorna är Åsa Skogström Feldt som är globalt ansvarig för att skapa samarbeten med sociala entreprenörer hos IKEA. Åsa har en spännande bakgrund bland annat som CEO och president för det The Hunger Project. I nästan tre år bodde hon i New York och styrde den globala organisationen.

IKEA har redan idag ett antal samarbeten igång med sociala entreprenörer. Det mest kända i våra trakter är samarbetet med Yalla Trappan, där utlandsfödda kvinnor arbetar som sömmerskor och hjälper kunder till IKEA att bland annat sy gardiner. Många fler partnerskap finns runt om i världen.

I ett livesänt samtal med Katarina Björnsdotter, regionchef här på Handelskammaren kommer Åsa att berätta om sin karriär, sina styrelseuppdrag och sitt engagemang för social hållbarhet och entreprenörskap. Vi kommer även att prata om hur hon ser på sin roll som ledare och så klart belysa ett antal av IKEAs intressanta samarbeten med sociala entreprenörer världen över.

Du kommer att ha möjlighet att ställa frågor och kommentera samtalet via en chatt.

Varmt välkommen till vårt först digitala #100listan arrangemang!
0